Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Η διζωνική Χίλαρυ Κλίντον

Αντίδραση του σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια για τις δηλώσεις της αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον στην Κωνσταντινούπολη. Απλές αλήθειες, κοινή λογική...

Φανταστείτε πόσο σημαντικό για τον αγώνα μας θα ήταν, να έβγαινε στο Ευρωπαϊκό σεργιάνι της η Χίλαρι και να δήλωνε στην Κωνσταντινούπολη ότι «θέλουμε την άμεση απελευθέρωση της Κύπρου, την αποκατάσταση της κυριαρχίας και εξουσίας της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο και να αποκατασταθούν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όλων των Κυπρίων χωρίς όρους και περιορισμούς». Αυτό είναι που υπαγορεύει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ και οι Συμβάσεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Αντί αυτού την ακούσαμε για ακόμη μια φορά να δηλώνει στην Κωνσταντινούπολη
ότι «θέλει στην Κύπρο και μάλιστα το συντομότερο δυνατό μια Ομοσπονδία με δύο Κοινότητες και δύο Ζώνες». Θέλει δηλαδή να αλλάξει το «στάτους κβό» στην Κύπρο, που δεν της αρέσει, νομιμοποιώτας το, υπό το μανδύα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που είναι και η Τουρκική επιδίωξη.Τάσσεται δηλαδή ανεπιφύλακτα υπέρ των Τουρκικών επιδιώξεων στο Κυπριακό.

Γιατί όμως, άραγε;  Διότι, οι Ηγέτες μας αφού υιοθέτησαν πρώτοι τις Τουρκικές θέσεις, υπο το άγρυπνο βλέμμα των Βρεττανών, διαφωτίζουν στο εξωτερικό, διασπαθίζοντας και το δημόσιο χρήμα, ότι εμείς αυτό θέλουμε. Διαφωτίζουμε ότι θέλουμε Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, αφού η Τουρκική εισβολή κατάφερε μέσα από μια σχεδιασμένη συνωμοσία και προδοσία το 1974 να δημιουργήσει τις συνθήκες για εφαρμογή της. Να μην πάει η ευκαιρία χαμένη…!

Η όλη υπόθεση έχει καταντήσει περιπαίξιμο και καλούμε την Κυβέρνηση και τα Διζωνικά Κόμματα να το καταλάβουν επιτέλους. Καλούμε το Λαό να το καταλάβει και να απαιτήσει επιτακτικά να σταματήσουν οι Ηγέτες μας να λένε ότι θέλουν  λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και να ζητήσουμε αυτό που είναι αυτονόητο και νομικά κατοχυρωμένο: την απελευθέρωση του τόπου μας.
Καλούμε παρομοίως τους Αποδήμους μας στην Αμερική και αλλού, να συνειδητοποιήσουν ότι με λάβαρο τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, επειδή  έτσι το θέλουν 10 Κομματικοί Ηγέτες στην Κύπρο ενώ ο Λαός το 2004 είπε όχι, συμβάλλουν και αυτοί στην προώθηση  της Τουρκικής λύσης. Δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. 37 χρόνια είναι αρκετά και είμαστε στο παρά πέντε να μας επιβληθεί  η νομιμοποιημένη διχοτόμηση που διαμορφώθηκε το 1974 στο έδαφος.
Αυτήν την περίοδο που τα δύο Ελληνικά μας Κράτη είναι λαβωμένα, το ένα, η Ελλάδα, από οικονομική κατάρρευση και το άλλο, η Κύπρος, από τις συνέπειες αυτοκαταστροφής των υποδομών της οικονομικής της ανάπτυξης, πρέπει ο Λαός να σταθεί ασπίδα και να αντισταθεί της ξένης προσπάθειας να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Ο Λαός απαιτεί απελευθέρωση και να σταματήσουν τα παζάρια των Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας τόσο με την κατοχή όσο και με τους ξένους εμπόρους των Εθνών. Λογαριάζουν λάθος…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος