Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

Συνεργασία Ε.Ο. Ξυνή με τη Helexpo για ενίσχυση της διασύνδεσης μεταξύ εκπαίδευσης - αγοράς εργασίας

Μια συνεργασία που φιλοδοξούν να καταστεί ορόσημο στην διασύνδεση της Εκπαίδευσης με την Αγορά εργασίας στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζουν η HELEXPO Α.Ε. και ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ.
Η αισιοδοξία των δύο πλευρών για την αποτελεσματικότητα της πρότυπης αυτής συνεργασίας, επιβεβαιώθηκε και στη διάρκεια σχετικής συνάντησης του Προέδρου του Ε.Ο. ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλή Ξυνή  με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τηςHELEXPO A.E. κ. Πάρη Μαυρίδη στη Θεσσαλονίκη.

          Μεταξύ άλλων, η συμφωνία προβλέπει τη συμμετοχή του Ε.Ο. ΞΥΝΗ στις κλαδικές εκθέσεις που διοργανώνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, με περίπτερο στο οποίο θα διευκολύνεται η επαφή απόφοιτων των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του MEDITERRANEANCOLLEGΕ με τις εταιρείες που μετέχουν στις κλαδικές διοργανώσεις της HELEXPO AE. Οι εταιρείες αυτές με τη σειρά τους, θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης και εύκολης πρόσβασης σε μια «πηγή» υποψηφίων στελεχών άρτια καταρτισμένων, όπως είναι οι απόφοιτοι των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του MEDITERRANEAN COLLEGE.
          Επιπλέον, μέσα από την εν λόγω συνεργασία, η HELEXPO Α.Ε. εξασφαλίζει σημαντικά οφέλη για τις εταιρείες που συμμετέχουν στις κλαδικές εκθέσεις της, αλλά και για τους επισκέπτες των διοργανώσεών της.
          Τα οφέλη αυτά, αφορούν: α) Υποτροφίες που θα διατίθενται εφεξής κάθε χρόνο μέσω κληρώσεων στους επισκέπτες των εκθεσιακών διοργανώσεων της HELEXPO. β) Ειδικές εκπτώσεις στα δίδακτρα -τόσο των ΙΕΚ ΞΥΝΗ όσο και του MEDITERRANEANCOLLEGE- για τα μέλη οικογενειών (μέχρι 2ου βαθμού συγγενείας) των εργαζόμενων στις εταιρείες που θα μετέχουν στις κλαδικές εκθέσεις της HELEXPO A.E., εφόσον θελήσουν να ακολουθήσουν σπουδές σε οποιαδήποτε από τις διδασκόμενες ειδικότητες των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του Ε.Ο. ΞΥΝΗ.
          Τέλος, προβλέπεται η δυνατότητα πρακτικής άσκησης τελειόφοιτων σπουδαστών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του MEDITERRANEANCOLLEGE, διαφόρων ειδικοτήτων, σε αντίστοιχες υπηρεσίες μια μεγάλης επιχείρησης όπως η HELEXPO AE.
Αναφερόμενος στην έναρξη της εν λόγω συνεργασίας ο Πρόεδρος του Ε.Ο. ΞΥΝΗ κ. Σοφοκλής Ξυνής, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με έναν φορέα εγνωσμένου κύρους όπως η HELEXPO, είμαι βέβαιος πως θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους σπουδαστές και τους αποφοίτους μας, το μέλλον των οποίων στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, αποτελεί πρωταρχικό μας μέλημα. Η θετική ανταπόκριση της διοίκησης της HELEXPO στην πρότασή μας να προωθήσουμε μια συνεργασία υπέρ της δημιουργίας ευκαιριών για νέους ανθρώπους, αποδεικνύει και τον υψηλό δείκτη ευαισθησίας που την διακατέχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος