Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Προβοκατόρικες ακρότητες

Μια σελίδα που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις στήθηκε στο facebook με τίτλο Αγανακτισμενοι Με τους Προδότες Δημοσιογράφους. Στη σελίδα στοχοποιούνται συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι των μεγάλων καναλιών, ωστόσο ο δημιουργός (ίσως είναι περισσότεροι) της σελίδας καλύπτεται πίσω από την ανωνυμία. 


Είναι σαφές ότι κι εμείς διαφωνούμε με πολλούς δημοσιογράφους, αν θέλετε θεωρούμε κι εμείς ότι λειτουργούν δίπλα στην εξουσία αντί απέναντί της. Όμως δεν είμαστε υπέρ του φανατισμού που είναι ο χειρότερος εχθρός ιδιαίτερα σε περιόδους έντασης και κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε.Ο καθένας έχει τις απόψεις του, κι έχει δικαίωμα να τις εκφράζει. Με ακραίες αντιδράσεις, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κάνουν τελικά συμπαθείς αυτούς που με το δημόσιο λόγο τους έχουν καταφέρει να γίνουν αντιπαθείς στον κόσμο. 
Δεν αποκλείεται, βέβαια, να λειτουργούν προβοκατόρικα, προασπίζοντας το κατεστημένο. Τα γεγονότα του Συντάγματος, με τους κουκουλοφόρους και τους αστυνομικούς, είναι μάλλον ξεκάθαρα για τους ρόλους και τις σκοπιμότητες εκατέρωθεν. Δεν υπάρχουν κόλπα πια. Όλα είναι ανοιχτά χαρτιά... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος