Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Οι αφυπνισμένοι πολίτες και οι ευθύνες των πολιτικών κομμάτων


Του Σάββα Ιακωβίδη

AYTO που παρατηρείται τις τελευταίες 15 ημέρες είναι πρωτοφανές και μοναδικό στα κυπριακά πολιτικά χρονικά: Κατά συντριπτική πλειοψηφία, ο λαός δεν ανέχεται πια τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν τον θέλει! Τον αποστρέφεται και απαιτεί καθημερινά να παραιτηθεί.
Και οι προηγούμενοι Πρόεδροι της Δημοκρατίας διέπραξαν πολλά σε βάρος του τόπου και του λαού. Αλλ’ ο Δ. Χριστόφιας μάζεψε όλες τις δάφνες σε πολιτική αναξιότητα, ανικανότητα, ανεπάρκεια, αλαζονεία, ασέβεια στο λαό και επικινδυνότητα.

Στο Κυπριακό παρέδωσε τα πάντα στους Τούρκους χωρίς ανταλλάγματα. Υποτιμά την τουρκική πολιτική σε βαθμό πολιτικού εγκλήματος όταν αποδίδει στις ωμές δηλώσεις Ερντογάν… αυθορμητισμό. Την οικονομία, την έριξε στον γκρεμό και την σπρώχνει ακόμα πιο κάτω με την υποτελή συνέργεια του Χαρ. Σταυράκη.
Ο Δ. Χριστόφιας διέλυσε την άμυνα, κατεδάφισε την παιδεία, υπονόμευσε τις αρχές και αξίες που στήριξαν αυτόν τον τόπο και τους Έλληνες. Και τώρα, με τις ιδεοληψίες, τις πολιτικές ξερομαγκιές του έναντι της Ε.Ε. και των εταίρων μας και ειδικά έναντι των ΗΠΑ, με τις περίεργες προσκολλήσεις του σε εγκληματίες δικτάτορες, είναι πολιτικά ένοχος για τη μεγαλύτερη συμβατική έκρηξη, μετά τη Χιροσίμα και Ναγκασάκι, που συνέβη στην ιστορία.
Αυτή η φοβερή και φονική έκρηξη οδήγησε άδικα στον τάφο 13 συμπολίτες μας και κατεδάφισε το σημαντικότερο έργο υποδομής της Κύπρου. Αποτέλεσμα: Πέρα από τα δισεκατομμύρια ζημιές στην ΑΗΚ, τις περισσότερες από τις οποίες θα πληρώσουμε εμείς, ο πολιτικά ανάξιος και ανίκανος Πρόεδρος κατεδάφισε την οικονομία. Οι επιπτώσεις ήδη αρχίζουν να γίνονται αισθητές ακόμα και στον τελευταίο πολίτη. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της πολύπαθης Κυπριακής Δημοκρατίας που ένας Πρόεδρος προκάλεσε τόση μεγάλη ζημιά στον τόπο σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα.
Από τις 11 Ιουλίου, κάθε βράδυ, έξω από το Προεδρικό, χιλιάδες αγανακτισμένοι, εξοργισμένοι, θυμωμένοι αλλ΄ ήδη αφυπνισμένοι πολίτες απαιτούν δύο τινά: Πρώτον, την άμεση παραίτηση του αποδεδειγμένα χωρίς λαϊκό έρεισμα, πια, Χριστόφια. Δεύτερον, να αποδοθεί δικαιοσύνη και όσοι εγκλημάτησαν, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, να τιμωρηθούν.
Πώς χαρακτηρίστηκαν οι χιλιάδες των αφυπνισθέντων πολιτών από τον Πρόεδρο, το ΑΚΕΛ και τα κομματικά του όργανα; Ως… φασίστες! Και φυσικά εισέπραξαν από τους πολίτες την ανάλογη, αντίστροφη απάντηση. Η καθημερινή εκδήλωση χιλιάδων πολιτών έξω από το Προεδρικό στέλνει ισχυρά πολιτικά μηνύματα, που τα κόμματα και οι ηγεσίες τους καθυστέρησαν πάρα πολύ να κατανοήσουν και να αποκωδικοποιήσουν.
Πρώτον, οι πολίτες καταγγέλλουν και απορρίπτουν το σάπιο, διαβρωμένο, διαπλεκόμενο και γελοίο πολιτικό σύστημα. Δεύτερον, διαπιστώνουν ότι σε μια μείζονα κρίση, κατέρρευσε και κατέδειξε την πρωτοφανή γύμνια και ανεπάρκειά του.
Οι πολίτες, τρίτον, επικρίνουν τον Πρόεδρο, την Κυβέρνηση αλλά και την επιτηδειότητα καιροφυλακτούντων πολιτικάντηδων. Τέταρτον, τα πολιτικά κόμματα, πέραν του ΑΚΕΛ, γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ανεπάρκεια, την ανικανότητα και πόσο πολιτικά επικίνδυνος είναι πια ο Δ. Χριστόφιας.
Όφειλαν από την πρώτη ημέρα, συντασσόμενα με το ευρύτατο λαϊκό αίτημα, να απαιτήσουν παραίτηση Χριστόφια και προκήρυξη εκλογών. Η δημοκρατία προτείνει λύσεις, δεν δημιουργεί προβλήματα, όπως προκλητικά υποβάλλουν το ΑΚΕΛ και τα δημοσιογραφικά και κομματικά δορυφορήματά του.
Είναι ορθή η -έστω καθυστερημένα- θέση Αναστασιάδη για ταυτόχρονη παραίτηση Χριστόφια-Καρογιάν. Αυτό το θλιβερό δίδυμο επισύρει τη γενική κατακραυγή και απόρριψη. Οι πολίτες απαιτούν παραίτηση, κάθαρση και εκλογές.
ΠΗΓΗ http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/404843


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος