Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Κουράγιο αδέλφια! Έρχεται η ώρα της... ανοικοδόμησης


Μετά τον οικονομικό "βομβαρδισμό" που υπέστη η Ελλάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, έρχεται η ώρα της "ανοικοδόμησης". Όπως ήρθε και στη Σερβία, στο Ιράκ κλπ κλπ. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές (τα μεγάλα συμφέροντα) θα αλώσουν τη χώρα των φθηνών πλέον εργατικών χεριών, κι εμείς θα είμαστε ευχαριστημένοι γιατί θα έχουμε δουλίτσα. Διαβάστε τι γράφει το έγκυρο site http://www.sofokleousin.gr...

Ο ξαφνικός "έρωτας" του Ομπάμα και της Μέρκελ για την Ελλάδα τον τελευταίο καιρό μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς και οι δύο χώρες επιθυμούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στο κομμάτι της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Η Γερμανία ετοιμάζει "επίθεση" ανάπτυξης και επενδύσεων στην Ελλάδα και μάλιστα τον Σεπτέμβριο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μαζί με μεγάλη ομάδα Γερμανών επιχειρηματιών θα έλθουν στην χώρα μας για να διερευνήσουν τις δυνατότητες αλλά και τις πιθανότητες υλοποίησης επενδυτικών προγραμμάτων.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι ΗΠΑ δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την προώθηση συγκεκριμένων projects σε ειδικούς τομείς ενδιαφέροντος, οι οποίοι σε αρκετές περιπτώσεις συμπίπτουν με αυτούς που ενδιαφέρουν και τους Γερμανούς όπως για παράδειγμα, η πράσινη ενέργεια.
Αυτό που μένει να δούμε είναι κατά πόσο αυτός ο "ανταγωνισμός" των δύο χωρών θα μας ευνοήσει, που είναι σίγουρο πως μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε, αρκεί να αξιοποιήσουμε και να εκμεταλλευθούμε σωστά τα πολύτιμα αγαθά τα οποία διαθέτουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος