Δευτέρα, 18 Ιουλίου 2011

Η δύναμη των blogs;

Διαβάζω την ανάρτηση http://taxalia.blogspot.com/2011/07/blog-post_708.html "Πολύ πιο έξυπνη η διαμαρτυρία των ταξιτζήδων της Θεσσαλονίκης απ' ότι της Αθήνας" και θυμήθηκα ένα προσωπικό σημείωμα της 21ης Ιανουαρίου 2010 http://gkessopoulos.blogspot.com/2010/01/blog-post_21.html και ιδίως  http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_8933.html, με αφορμή τότε κινητοποιήσεις αγροτών. Φυσικά, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτε, όμως μέχρι τότε όλοι κλείνανε δρόμους. Από κει και μετά, άρχισαν να ανοίγουν τα διόδια αντί να κλείνουν δρόμους, πήραν μαζί τους την κοινωνία, φτάσαμε στο κίνημα "δεν πληρώνω, δεν πληρώνω". Η δύναμη του διαδικτύου που λένε. Η δύναμη των blogs!

Πολύ πιο έξυπνη η διαμαρτυρία των ταξιτζήδων της Θεσσαλονίκης απ' ότι της Αθήνας 

Πορεία στα διόδια των Ν. Μαλγάρων και …«απελευθέρωση» των διοδίων,αντί να προβούν στο επιζήμιο για άλλους επαγγελματίες κλείσιμο λιμανιού και αεροδρομίου όπως οι Αθηναίοι συνάδελφοί τους, έκαναν ιδιοκτήτες ταξί της Θεσσαλονίκης, που αντιδρούν στον τρόπο απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους και με την κίνησή τους αυτή κερδίζουν πόντους στη συνείδηση του κόσμου.


Χίλια τριακόσια πενήντα ταξί συγκεντρώθηκαν στη λαχαναγορά γύρω στις εννιά το πρωί και λίγο μετά τις εννέα και μισή ξεκίνησαν για το σταθμό των Μαλγάρων, όπου παρατάχθηκαν δεξιά, αριστερά και στη μέση. Οι διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες τους άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων, επιτρέποντας τη δωρεάν διέλευση των οδηγών. Όπως είπαν λίγο πριν τη μια το μεσημέρι θα ξεκινήσουν από τα Μάλγαρα για να κάνουν πορεία με τα αυτοκίνητα τους μέσα στην πόλη (Δικαστήρια, Εγνατία, Νέα Εγνατία) και θα καταλήξουν στην περιοχή Βούλγαρη, όπου θα διαλυθούν.

Κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έγιναν και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας. Στην Κατερίνη απέκλεισαν τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και στην Ημαθία τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας. Κινητοποιήσεις έγιναν και στις Σέρρες ,στην Έδεσσα.

δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση στα Μάλγαρα, εδώ

http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_8933.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος