Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Η απάντηση ενός "σκερβελέ" στην Καθημερινή


Ένα απλό και συγκλονιστικό σχόλιο σε άρθρο του δημοσιογράφου της Καθημερινής και του ΣΚΑΪ Μπάμπη Παπαδημητρίου για τα λιμάνια και τους ταξιτζήδες. Διαβάστε το...


"Κύριε Μπάμπη,
Σας άκουσα πρίν λίγο να λέτε στο δελτίο των 9 (19.07.2011) για "σκερβελέδες" που κλείνουν τα λιμάνια.

Επειδή αύριο πιθανόν και ο δικός μου κλάδος (είμαι Πλοίαρχος) να ακινητοποιήσει τα πλοία απεργώντας όπως έχει δικαίωμα να το κάνει, αφού η κυβέρνηση διαχρονικά κατασπατάλησε τα αιματοβαμένα χρήματα του ΝΑΤ και τώρα έρχεται να κόψει τις συντάξεις των απόμαχων του κύματος για τις οποίες οι ναυτικοί έχουν όχι μόνο πληρώσει στο δεκαπλάσιο αλλά και με το αίμα δεκάδων συναδέλφων που χάθηκαν στους ωκεανούς.
Στους 60 της δικής μου σειράς μάθετε Κύριε Μπάμπη, οι οποίοι αποφοιτήσαμε το 1978 από την ΑΔΣΕΝ/Α υπάρχουν ήδη 3 απώλειες και οι οποίοι δεν πέθαναν βέβαια από γηρατειά όύτε από γρίππη. 2 κάηκαν στα 25 τους στην Καραιβική και ένας άλλος αύτανδρος.. Χώρια τραυματισμοί, ακρωτηριασμοί, και και και....
Το αν είμαστε "σκερβελέδες" λοιπόν κύριε Μπάμπη πρώτιστα θα σας παρακαλούσα να ρωτούσατε τον εργοδότη σας τον κύριο Αλαφούζο, γιατί από κάτι σκερβελέδες σαν και εμάς αυτός έκανε (και κάνει) την περιουσία του από την οποία σήμερα πληρώνεστε και εσείς ο μέγιστος των οικονομολόγων και τιμητής των πάντων..
Αντί λοιπόν κύριε Μπάμπη να βρίζετε χωρίς σκέψη κάθε έναν που φθάνει στο έσχατο σημείο να απεργήσει, και ειδικά τους ναυτικούς, χιλιάδες εκ των οποίων αυτή την στιγμή που μιλάμε νοιώθουν την ψυχή τους να φτερουγίζει σε κάθε βούτηγμα του πλοίου τους στα νερένια βουνά των ωκεανών, όταν το ρυθμικό μούγκρισμα των μηχανών πάνω στο λυσσασμένο ουρλιαχτό του αέρα είναι για αυτούς η κλωστή που τους χωρίζει από τον θάνατο, να κοιτάξετε να αναλύσετε τους λόγους που αυτοί οι άνθρωποι (και αναφέρομαι στους Ναυτικούς) εξαναγκάστηκαν από μιά ηλίθια, κατοχική και ξεπουλημένη κυβέρνηση η οποία προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διατηρήσει την εκλογική της πελατεία, τους 1, 240, 000 Δ.Υ. στην θέση της αδιαφορώντας αν τελικά δεν υπάρξει ούτε η πατρίδα που αυτοί οι τεμπέληδες γυμνοσάλιαγκοι να υπηρετήσουν."


Διαβάστε το άρθρο εδώ 

1 σχόλιο:

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος