Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

"Ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης"!


Όχι, δεν το είπε ο ΓΑΠ στα ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά αφεντικά και "φιλαράκια" του. Ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Καρατζαφέρης, ο Τσίπρας, ή η Παπαρήγα... Ας δούμε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις ενός πραγματικού ΕΛΛΗΝΑ ηγέτη:

"...Που το θησαυροφυλάκιον του έθνους; Ακούω επουλήσατε και την δεκατία του φετινού έτους πριν σπαρθή ακόμα το γέννημα...Το δημόσιο είναι πλακωμένο από δυο εκατομμύρια λίρες στερλίνες χρέος... Η γη είναι υποθηκευμένη εις τους Άγγλους δανειστάς, ανάγκη να την ελευθερώσουμε με την ίδια απόφασι ως την ελευθερώσαμε και από τα άρματα του Κιουτάχια και του Αιγυπτίου.
Δεν λυπούμε, δεν απελπίζομαι, προτιμώ αυτό το σκήπτρο του πόνου και των δακρύων παρά άλλο...Είμαι από τη φυλή σας, εις ένα μνήμα μαζί με σας θα θαφτώ, ότι έχω, ζωή, περιουσία, φιλίες εις την Ευρώπην, κεφάλαια γνώσεων αποκτημένα από τόσα θεάματα και ακροάματα συμβάντων του κόσμου εις τας ημέρας μου, τα αφιερώνω εις την κοινήν πατρίδα...Κατεβαίνω πολεμιστής εις το στάδιον, θα πολεμήσω ως κυβέρνησις, δεν λαθεύομαι τον έρωτα των προνομίων που είναι φυτεμένες εις ψυχές πολλών, τα ονειροπολήματα των λογιοτάτων, ξένων πρακτικής ζωής, το φιλύποπτο, κυριαρχικό και ανήμερο αλλοεθνών ανδρών. Η νίκη θα είναι δική μας, αν βασιλεύεσει εις την ακαρδίαν μας μόνο το αίσθημα το ελληνικό, ο φιλήκοος των ξένων είναι προδότης".

Ιωάννης Καποδίστριας, Αίγινα, 11 Ιανουαρίου 1828

Κάθε σύγκριση με τους σημερινούς "ηγετίσκους" μας, φέρνει δάκρυα στα μάτια, ή πόνο στην κοιλιά (από τα γέλια)

Για την αντιγραφή
ΛΟΞΙΑΣ

Πηγή:http://taxalia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος