Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η ώρα των ωραίων Ελλήνων


Του Ανδρέα Μορφίτη 
Μέλος Πολιτικού Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κόμματος 

Οι Ελληνικές Κυβερνήσεις αλλά και ο Ελληνικός λαός στο σύνολο του είχαν προσφέρει από το υστέρημα τους κάθε δυνατή βοήθεια (υλική και ηθική) κατά την περίοδο της μεγάλης δοκιμασίας του Κυπριακού Ελληνισμού μετά την Τουρκική Εισβολή του 1974.
Η βοήθεια αυτή εκδηλώθηκε είτε με την μορφή οικονομικών εμβασμάτων από τον Ελληνικό προϋπολογισμό, είτε υπό μορφή εξαιρέσεων από οικονομικές υποχρεώσεις των Κυπρίων φοιτητών στην Ελλάδα, είτε υπό μορφή αποστολής υλικής βοήθειας προς τους πρόσφυγες κτλ κτλ.

Σήμερα η Ελλάδα ευρίσκεται στο χείλος του γκρεμού – ένα μόλις βήμα από την άβυσσο- και απλώνει χείρα βοηθείας προσπαθώντας να κρατηθεί όρθια και να αποφύγει τη χρεωκοπία και την ταπείνωση.
Παρά το γεγονός ότι η διεθνής οικονομική κρίση άρχισε να απειλεί και τη δική μας ιδιαίτερη πατρίδα φρονώ ότι έχουμε αρκετά σημαντικά περιθώρια για να απλώσουμε το χέρι στους Ελλαδίτες αδελφούς μας και να ανταποδώσουμε όσα μας πρόσφεραν στις δύσκολες στιγμές μας μετά από το 1974.
Μερικές μόνο εισηγήσεις:
1ον Κατά τις φετινές θερινές διακοπές μας ας ξεχάσουμε τις Ελβετικές Άλπεις, τις μακρινές Ασιατικές χώρες και τους εξωτικούς προορισμούς καθώς και τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Κωνσταντινούπολη που διαφημίζονται στον Κυπριακό ημερήσιο τύπο.
Ας διαλέξουμε τις ομορφιές της Ελληνικής υπαίθρου και των Ελληνικών νησιών και ας ενισχύσουμε με κάθε δύναμη τον Ελληνικό τουρισμό.
2ον Οι εργοδότες και οι επιχειρήσεις που αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξεύρουν ντόπιο Κυπριακό προσωπικό για κάλυψη των αναγκών τους ας προτιμήσουν τους Ελλαδίτες αδελφούς μας έναντι των Κοινοτικών και των υπηκόων τρίτων χωρών που έχουν κυριολεκτικά κατακλύσει την Κυπριακή αγορά εργασίας.
3ον Τα Κυπριακά εμποροβιομηχανικά επιμελητήρια και οι Σύνδεσμοι Εργοδοτών ας συναντηθούν με τους Ελλαδίτες συναδέλφους τους για να μελετήσουν κάθε δυνατό τρόπο αιμοδότησης της Ελληνικής οικονομίας.
4ον Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα και Οργανώσεις της Κύπρου που διαλαλούν τις ευαισθησίες τους για την ανάγκη στήριξης των δυσπραγούντων συνανθρώπων μας ας τείνουν ευήκοον ους και ας απλώσουν χείρα βοηθείας προς τους Ελλαδίτες δυσπραγούντες αδελφούς μας.
5ον Οι Κύπριοι επιχειρηματίες της επισιτιστικής βιομηχανίας και των κέντρων αναψυχής ας ανοίξουν τις πόρτες των εστιατορίων και των καφετεριών στα παιδιά της ΕΛΔΥΚ και ας τους δείξουν συμβολικά τα αισθήματα του αλτρουισμού, της αγάπης και της συμπαράστασης τους.
Αυτές, και όχι μόνο, είναι μερικές σκόρπιες σκέψεις για να κάνουμε πραγματικότητα τα συνθήματα της αδελφοσύνης των Πανελλήνων και να υλοποιήσουμε τον αυτάρεσκο τίτλο μας ότι είμαστε «Ωραίοι Έλληνες»! 
 
16/06/2011
Υ.Γ. Το κρατικό ραδιόφωνο και η κρατική ραδιοτηλεόραση της Κύπρου που από πρωίας μέχρι νυκτός διατυμπανίζoυν ότι οι «πρόσφυγες μας αφορούν» εννοώντας τους πολιτικούς πρόσφυγες, ας αφιερώσουν λίγο από το διαφημιστικό τους χρόνο για να μας δώσουν το μήνυμα ότι και οι Ελλαδίτες αδελφοί μας, μας αφορούν!
Δεν είναι καθόλου σοβινιστικό, ούτε ρατσιστικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος