Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Στον πλανήτη Happy ή Η κατά Πάγκαλον Ιστορία


Γράφει ο Σωτήρης Τζιμούρτας
Κοινωνιολόγος

Η σύνοδος  των πρυτάνεων, η ακαδημία Αθηνών και όλοι οι Ιστορικοί αποφάσισαν την ίδρυση ενός νέου τμήματος Ιστορικών  σπουδών στο Ελληνικό κοινοβούλιο, με πρόεδρο και καθηγητή, τον αξιότιμο προφέσορα κύριο Θεόδωρο Πάγκαλο. Το τμήμα έρχεται ως συνέχεια του παλαιοτέρου εγχειρήματος της ίδρυσης τμήματος γλωσσολογίας και σωστής χρήσης της Ελληνικής υπό την προεδρία του μεγάλου γλωσσομαθούς ρήτορα, κυρίου Κωνσταντίνου Σημίτη.
Στην πρώτη ιστορική επιθεώρηση του εν λόγω τμήματος, μετά τιμής η έδρα και ο κύριος Πάγκαλος προσωπικά ανακοινώνει τα πρώτα συμπεράσματα που συνταράσσουν τον κόσμο της γνώσης. Σύμφωνα λοιπόν με αυτά: Πρώτον, η πρώτη Ελληνική Δημοκρατία υπήρξε το 1981 με το ΠΑΣΟΚ. Η δικτατορία των Απριλιανών κράτησε έως το 81 και οποιοσδήποτε ισχυριστεί ότι το 74 και το 77 έγιναν ελεύθερες εκλογές, είναι απλά ανιστόρητος, αγράμματος και πράκτορας. Δεύτερον, ο Κλεισθένης υπήρξε μέλος του ΠΑΚ και εκεί που τύπωνε προκηρύξεις, του ήρθε η ιδέα του ψηφοδελτίου και έτσι συνέλαβε την έννοια της δημοκρατίας. Ταυτόχρονα, ο Περικλής υπήρξε σύμβουλος του Ανδρέα ενώ όπως χαρακτηριστικά λένε οι πηγές ήταν συμφοιτητές στην Αμερική. Τρίτον, τα κεφάλαια με τα οποία αγοράστηκαν τα πλοία των Αθηναίων για την ναυμαχία της Σαλαμίνας τα χρηματοδότησε ο Κοσκωτάς. Τέταρτον, στο ειδικό δικαστήριο που ακολούθησε, σύρθηκε αδίκως ο Σωκράτης και ο Μένιος όπου αμφότεροι πέθαναν και έμειναν στην ιστορία ως παράδειγμα συνέπειας στις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη. Τέταρτον, οι Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν μέλη του φοιτητικού κινήματος της ΠΑΣΠ και υπό την ηγεσία του σπουδαίου πανεπιστήμονα Κώστα Λαλιώτη αφού έφεραν στους Σλάβους τον πολιτισμό και το αλφάβητο, τους κουβάλησαν με λεωφορεία και αεροπλάνα για να ψηφίσουν στις εκλογές του 2000. Πέμπτον, ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης και ο Σοφοκλής, έγραψαν τις τραγωδίες ύστερα από παραγγελία της Μελίνας. Έκτον, ο Μέγας Αλέξανδρος έγινε αρχιστράτηγος των Ελλήνων, επί υπουργίας Αρσένη όταν στις κρίσεις για ΓΕΕΘΑ έφαγε τον Πτολεμαίο στο νήμα, ενώ το υγρόν πύρ αποκτήθηκε μαζί με τα υποβρύχια από τον Ακη. Επίσης, ο Κολοκοτρώνης ξεκίνησε το ξεσηκωμό των Ελλήνων ύστερα από διαταγή που έλαβε σε τοπική του ΠΑΣΟΚ στον Μοριά, από τον Χαραλαμπόπουλο, γι’ αυτό και προς τιμήν του εντολοδόχου, άφησε το ίδιο μουστάκι. Τέλος εβδομον, ο Χαρίλαος Τρικούπης πήρε το όνομα του από τον δρόμο στον οποίο στεγάζονταν το κόμμα την ημέρα που πήγε να γραφτεί μέλος και όχι το αντίστροφο όπως χυδαία διαδίδουν.  
Με νομοθετικό διάταγμα, αυτή η ιστορική αλήθεια  και όχι οι ανιστόρητες σαχλαμάρες που αναφέρονται στα βιβλία, θα διδάσκεται στα σχολεία ενώ θα δίδονται και υποτροφίες στους επιτυχόντες  εισακτέους στο νέο τμήμα υπό  την μορφή διορισμού στο δημόσιο  με όλα τα ΠΑΣΟΚΙΚΑ κομφόρ (μονιμότητα, εφάπαξ 400.000 ευρώ, άδειες τρίμηνες και  μπόνους κομματικής πειθαρχίας). Ή  όπως λένε και οι Μίκρο, στον πλανήτη  Happy κάθε μέρα κι άλλο πάρτυ!
Υ.Γ. Για  όσους γελάτε, να υπενθυμίσω πως  ήδη επί υπουργίας Ευθυμίου η  καταστροφή της Σμύρνης αναφέρεται στα σχολικά βιβλία ως συνωστισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος