Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι Ηρακλειδείς υιοθετούν το πάρκο της ΧΑΝΘ


Του Λευτέρη Ζαβλιάρη

Ένα ιστορικό σημείο για τον παλαιότερο αθλητικό σύλλογο της πόλης, τον Ηρακλή, θα είναι οσονούπω υπό την κηδεμονία της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Ηρακλή και πρόκειται για το πάρκο μπροστά στη ΧΑΝΘ, όπου είχε θεμελιωθεί το 1908 το πρώτο γήπεδο του συλλόγου.
Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ελεύθερων Χώρων Κώσταντίνος Ζέρβας, αλλά και το μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Λέσχης Φίλων Ηρακλή Γιώργος Παπαθανασίου, μίλησαν στο SPNews, για την κοινή αυτή πρωτοβουλία της διοίκηση του δήμου και των οργανωμένων φίλων του «Γηραιού».


«Τελικά τα πάρκα και το πράσινο δεν είναι υπόθεση του δήμου και των υπαλλήλων , είναι υπόθεση όλων των πολιτών», επισημαίνει ο κ. Ζέρβας στο SPNews.  «Επιδιώκουμε και χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν και μεμονωμένα άτομα κάνουν τέτοιες εθελοντικές προσπάθειες, όπως το Green Party για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αλλά και πόσο μάλλον όταν είναι σωματεία, όταν είναι λέσχες και σύνδεσμοι και μάλιστα λέσχη φίλων ποδοσφαιρικών ομάδων που δυστυχώς έχουν τη φήμη ότι ασχολούνται μόνο με ζημιές», υπογραμμίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Τη συμβολικότητα της κίνησης επισημαίνει το μέλος της Πανελλήνια Λέσχης Φίλων Ηρακλή Γιώργος Παπαθανασίου, που μας εξήγησε τι πρόκειται να πραγματοποιήσει η λέσχη στο ιστορικό αυτό πάρκο που πρόκειται να υιοθετήσει τις προσεχείς μέρες
«Οι εργασίες που θα γίνουν θα αφορούν τη συντήρηση αλλά και κυρίως δράσεις με τη βοήθεια οικογενειών, δηλαδή μικρά παιδιά και γυναίκες αναφορικά με τη φύτευση εποχιακών λουλουδιών και γενικότερα σε συνεργασία με το δήμο θα προσπαθήσουμε μέσα στο 2011 να αναμορφώσουμε και αναπλάσουμε το συγκεκριμένο μέρος, έτσι ώστε να αναδειχθεί και η πινακίδα που υπάρχει που είναι σχετικά λίγο κρυμμένη, αλλά και να γίνει γνωστό σε όλο τον κόσμο ότι το σημείο είναι ιστορικό», σημείωσε ο κ. Παπαθανασίου ενώ παράλληλα τόνισε:
«Είναι καλή αφορμή και για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης το 2012,  οπότε μπορούμε να το συνδυάσουμε έτσι.  Είναι ακόμα μια καλή ευκαιρία για επαναπροσδιοριστεί το όνομα του Ηρακλή στην πόλη όπως έχει φέρει η συγκυρία τα πράγματα».
Όσον αφορά το θέμα της υιοθεσίας των πάρκων γενικότερα, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, κ. Ζέρβας σημειώνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε να υιοθετήσει ένα πάρκο, είτε είναι φυσικό πρόσωπο, είτε σύλλογος, ή ακόμα και γειτονιά και παρέα. Σχετικά με το κόστος ο καθένας αναλαμβάνει αυτό που μπορεί, είτε αυτό είναι πότισμα, ή φύτευση φυτών και λουλουδιών, σε συνεργασία πάντα με την αντιδημαρχία.
«Δεν υπάρχει συγκεκριμένο αντικείμενο για την υιοθεσία μπορεί να έχει ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων. Υιοθεσία είναι και να ποτίζει κάποιος το δέντρο έξω από το μαγαζί του», τονίζει ο κ. Ζέρβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος