Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2011

Η "απώλεια" του Άγγελου Τζέκη

Ο Άγγελος Τζέκης, βουλευτής του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, έφυγε από τη ζωή ξαφνικά σε ηλικία 59 ετών. Πέρα από το ανθρώπινο επίπεδο, όπου τα λόγια είναι περιττά, η πολιτική σκηνή θα στερηθεί έναν πολιτικό με ήθος. Σε καιρούς δύσκολους, τώρα που ο λαός έχει ανάγκη από πολιτικούς που βρίσκονται κοντά του, η απώλεια του Χρ. Τζέκη γίνεται ακόμη πιο σημαντική. Παρών στα νομαρχιακά συμβούλια και τώρα στο περιφερειακό σε κάθε συνεδρίαση, φρόντιζε να είναι ενημερωμένος για τα τοπικά προβλήματα. Η ηπιότητα της πολιτικής του παρουσίας σε συνδυασμό με την αγωνιστική του διάθεση, θα λείψει από τους δύσκολους αγώνες που έρχονται...
Γ.Κ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ http://www.spnews.gr/index.php/politiki/greece/kke/9698-tzekisΣοκαριστική η είδηση ότι «έφυγε» από τη ζωή ο Άγγελος Τζέκης. Από χθες το βράδυ ο πολιτικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, θρηνεί την απώλεια του βουλευτή και μεγάλου αγωνιστή του ΚΚΕ.

Τα αίτια του θανάτου, ήταν πιθανώς ανακοπή ενώ σε λίγο η σωρός του θα φτάσει από την Αθήνα και αναμένεται ανακοίνωση για την ώρα και μέρος τέλεσης της κηδείας του.
Καλό ταξίδι….
Περιμένοντας την επίσημη ανακοίνωση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κηδεία θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι και στη μια θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση από το ΚΚΕ.  

Ποιος ήταν ο Άγγελος Τζέκης
Γεννήθηκε στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής στις 17.2.1951.  Απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών (Πολιτικές – Οικονομικές Επιστήμες).
Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Θεσσαλονίκης το 2000, και επανεξελέγη το 2004 και το 2009.
Εργαζόταν στην ΚΥΔΕΠ, όπου και ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Ήταν εκλεγμένος στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας των εργαζομένων στις συνεταιριστικές οργανώσεις (ΟΣΕΓΟ). Μετά το κλείσιμο της ΚΥΔΕΠ εργάζεται στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ    Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει με βαθιά θλίψη τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή του ΚΚΕ σ. Άγγελου Τζέκη. 
Ο σ. Άγγελος Τζέκης έγινε μέλος του Κόμματος το 1982, ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου και εργάστηκε στην ΚΥΔΕΠ και στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε το Κόμμα από διάφορες θέσεις. Το 2000 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής του ΚΚΕ στη Β’ Θεσσαλονίκης. Ως στέλεχος και ως βουλευτής του ΚΚΕ δούλεψε ακούραστα για την ισχυροποίηση του κόμματος, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των αγροτών, του λαού της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας. Τίμησε τον τίτλο του κομμουνιστή βουλευτή με σεμνότητα, μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια. Βρέθηκε πάντα δίπλα στους αγώνες, στα προβλήματα και στις αγωνίες των λαϊκών στρωμάτων, σε ολόκληρη τη Μακεδονία και όπου αλλού χρειάστηκε. 

Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος