Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αδούλωτη Κερύνεια για το Κυπριακό: "Οι τρέχουσες εξελίξεις αντίκεινται της Διεθνούς Νομιμότητας"


20 Ιουνίου: Διεθνής  ημέρα προσφύγων 
Με την ευκαιρία της Διεθνούς ημέρας των Προσφύγων, 20 Ιουνίου, το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια επέδωσε το ακόλουθο υπόμνημα στις Πρεσβείες των χωρών Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας , στη Λευκωσία: 

«Με την ευκαιρία της  Διεθνούς Ημέρας  Προσφύγων σας  υπενθυμίζουμε το δράμα των Κυπρίων οι οποίοι προσφυγοποιήθηκαν  πριν 37 χρόνια , το 1974, μετά την Τουρκική στρατιωτική εισβολή, κατοχή και το Εθνικό ξεκαθάρισμα που την ακολούθησε.

Όχι μόνο συνεχίζουμε να είμαστε πρόσφυγες  μακριά από τα σπίτια και τις περιουσίες μας αλλά κινδυνεύουμε να θυματοποιηθούμε  και να μείνουμε για  πάντα πρόσφυγες  για να βολευθεί λύση του Κυπριακού, η  οποία δικαιώνει  τον εισβολέα.
Η θυματοποίηση μας, φοβούμαστε, θα επέλθει μέσα από τις συνομιλίες που διεξάγονται για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στα πλαίσια της οποίας θα σχηματισθεί πάνω στις περιουσίες μας Τουρκικό Συνιστών Κράτος. 
Από τα στατιστικά δεδομένα τα οποία καθαρά δείχνουν ότι το 85% της γης στα κατεχόμενα είναι Ελληνικής ιδιοκτησίας, και το 85% του πληθυσμού στα κατεχόμενα είναι ΄Ελληνες , δεν επιτρέπεται η δημιουργία Τουρκικού Συνιστώτος Κράτους στα κατεχόμενα με ταυτόχρονη επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους. 
Είναι τραγικό διότι, οι εξελίξεις οι οποίες οδηγούν στη θυματοποίηση μας, συμβαίνουν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και το προσωπικό της Γραμματείας δεν αναφέρονται ποτέ στην επιστροφή και αποκατάσταση των προσφύγων , Ελλήνων, Τούρκων, Αρμενίων Μαρωνιτών και Λατίνων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.
Αντίθετα οι αξιωματούχοι  του ΟΗΕ υποστηρίζουν και ξεκάθαρα στηρίζουν  το γεωγραφικό διαχωρισμό του πληθυσμού, ο οποίος επιτεύχθηκε με τη βία των όπλων με την εισβολή το 1974. Οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ ενεργούν για το σχηματισμό Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας   σε βάρος των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας.
Εφιστούμε την προσοχή σας  στο γεγονός ότι: Κατά την άποψη μας η βάση του διαλόγου που διεξάγεται με τη συμβολή των Αξιωματούχων  του ΟΗΕ, η επικύρωση εκθέσεων του Γενικού Γραμματέα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και η έγκριση Ψηφισμάτων  για το Κυπριακό τα οποία η Γραμματεία ετοιμάζει στη βάση των Συνομιλιών, αποτελούν ενέργειες αντίθετες με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.
Ως εκ τούτου οι τρέχουσες εξελίξεις αντίκεινται της Διεθνούς Νομιμότητας.
Γι' αυτό σας καλούμε  να παρέμβητε στις εξελίξεις για να τερματιστεί η πορεία που ακολουθείται και να ζητήσετε την διαμόρφωση νέου οδικού χάρτη για επίλυση του Κυπριακού στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, ο οποίος να οδηγεί:
  • Στον τερματισμό της Τουρκικής κατοχής με την αποχώρηση των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και την απομάκρυνση των Τούρκων εποίκων.
  • Στην αποκατάσταση της εξουσίας και κυριαρχίας  της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.
  • Στην αποκατάσταση του Δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου με την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.
  • Σε συνέχεια αφού ομαλοποιηθεί η κατάσταση, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης να εναρμονισθεί και το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, ώστε να εξασφαλισθεί η δικαιοσύνη, δημοκρατία και η ειρήνη στο νησί μας.
Η αξιοπιστία της Διεθνούς Τάξης μέσω του  ΟΗΕ πρέπει να αποκατασταθεί  και σας δίδεται  η ευκαιρία να διαδραματίσετε  αυτόν τον ρόλο. Το χρωστάτε στην Διεθνή Κοινότητα ως μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, το χρωστάτε και στους δικούς σας πολίτες. 
Αναμένουμε  την απάντηση  σας την οποία  δικαιούμαστε. 
Με  εκτίμηση
Για το Σωματείο 
                        Κλεάνθης Σολέας                           Ιωάννης Σιεκέρσαββας

                        Πρόεδρος                                       Γραμματέας» 
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος