Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αν θεωρεί τα μέτρα άδικα, γιατί παραμένει στη θέση του;

Του Γιάννη Θ. Κεσσόπουλου


Αντιγράφω από το ρεπορτάζ του ethnos.gr [http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63169305].


"Μιλώντας για "αδιανότητα μεγάλη φορολογική επιβάρυνση" όσων αναγκάζονται να δηλώνουν τα εισοδήματά τους, αναφέροντας ότι οι δανειστές μας δεν μας αφήνουν περιθώρια για άλλες λύσεις, ο υπουργός Οικονομικών, τόνισε πως "δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα".

"Δεν μπορεί να ερχόμαστε κάθε λίγο με νέα μέτρα. Όμως δεν μπορώ να σας κάνω δήλωση ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ να επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι, μαζί με τους συνεργάτες μου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετα μέτρα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της φορολογικής διοίκησης".
Αυτό τόνισε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία ολοκληρώνεται σήμερα και η δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
"Συμμερίζομαι και εγώ την δική σας αγωνία αλλά και όλων των Ελλήνων πολιτών για το που βρίσκεται η χώρα. Πρέπει να πω όμως ότι μόνο αν δουλέψουμε πειθαρχημένα και συστηματικά θα πάει καλά η χώρα", τόνισε ο υπουργός Οικονομικών".    

Είναι προφανές ότι ο Β. Βενιζέλος δεν κάθισε στην ηλεκτρική καρέκλα απερίσκεπτα. Ήξερε πολύ καλά τι έκανε. Ή ταν ή επί τας για την πολιτική του καριέρα. Εξού και ο επικοινωνιακός χειρισμός στα νέα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου με την πρωτοφανή δήλωση: "...δεν μπορώ να σας κάνω δήλωση ότι δεν θα ξαναεισηγηθώ να επιβληθούν νέα πρόσθετα μέτρα. Μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω ότι, μαζί με τους συνεργάτες μου, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκτελέσουμε τον προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετα μέτρα"!!! 
Που ακούστηκε υπουργός να λέει ότι δεν μπορεί, δεν είναι στο χέρι του, να μην επιβάλλει άλλα μέτρα και να παραμένει στη θέση του; Τότε γιατί παραμένει στη θέση του; Τι παριστάνει; Τη μαριονέτα; 
Αυτά λέει ο κόσμος σήμερα, μετά τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, μιλώντας για απίστευτο θράσος και αλαζονεία. Προσωπικά πιστεύω ότι [http://thinkfree-gr.blogspot.com/2011/06/blog-post_3767.html] είμαστε στην αρχή μιας στάσης του κ. Βενιζέλου που θα κλιμακωθεί, όταν δει ότι δεν τον παίρνει να ισορροπεί άλλο στο τεντωμένο σκοινί. 
Μέχρι τότε εμείς όλοι οι υπόλοιποι θα παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου επί της πολιτικής σκηνής, βαδίζοντας σταθερά προς την εξαθλίωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος