Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Κι όμως... η γαλάζια λίμνη είναι τόσο κοντά μας!!!

Της Νικολέττας Μηνάογλου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Λευτέρης Ζωπίδης  http://www.flickr.com/photos/10048955@N06/


Ιούνιος… το καλοκαίρι ξεκίνησε και επίσημα (21 Ιουνίου με το θερινό ηλιοστάσιο, τη μεγαλύτερη μέρα στο βόρειο ημισφαίριο και τη μικρότερη στο νότιο ημισφαίριο), ο υδράργυρος, επιτέλους, πήρε σταθερή ανοδική πορεία και ποιος ν’ αντισταθεί στα δροσιστικά νερά της "σμαραγδένιας λίμνης"!!!
Αυτός ο επίγειος παράδεισος βρίσκεται τόσο κοντά μας, στο Νομό Κιλκίς. Πιο συγκεκριμένα, ξεκινώντας από Θεσσαλονίκη, ακολουθούμε το δρόμο προς Πολύκαστρο κι έπειτα προς Αξιούπολη. Μόλις φτάσουμε στη διασταύρωση για το ακριτικό χωριό Σκρα, στρίβουμε αριστερά προς την ‘’Κούπα’’ και, προτού την προσεγγίσουμε, ακουλουθούμε και πάλι αριστερά το δρόμο που μας οδηγεί στο μονοπάτι γα την "παραμυθένια λίμνη" και τους "κρεμαστούς καταρράκτες".

Καθώς πλησιάζουμε στα κρυστάλλινα νερά κάθε αίσθησή μας εκστασιάζεται. Ο εκκωφαντικός ήχος των νερών που κατρακυλούν, η θέα του κατάφυτου τοπίου και η επαφή του σώματος με τα κελαρυστά νερά μάς καλούν για ατελείωτες και ανεπανάληπτες βουτιές. Φυσικά, είναι απαραίτητη η φωτογραφική μηχανή για ν’ απαθανατίσουμε την απαράμιλλη φυσική ομορφιά.
Αν τώρα, βέβαια,  πλατσουρίσαμε αρκετά, τότε ήρθε η στιγμή να νιώσουμε την ενέργεια που αναδίδει ο αρχαιολογικός χώρος της Αξιούπολης και της Τούμπας Παιονίας, τους οποίους μπορούμε να επισκεφθούμε κατόπιν συνεννοήσεως με το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς (23410 22477). Ακόμη, αξίζει να επισκεφθούμε το Μουσείο του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου - Μάχης Σκρα, το οποίο διαθέτει ιστορικά έγγραφα, πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πολεμικό εξοπλισμό από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σημειωτέον, η Μάχη του Σκρα (1918) υπήρξε από τις πιο καθοριστικές του ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου εναντίον των Βουλγάρων και είχε νικηφόρα έκβαση, με αντιστράτηγο τον Εμμανουήλ Ζυμβρακάκη.
                                                 Καλό καλοκαίρι γεμάτο δροσιστικές βουτιές!!!


Διαμονή
Ξενοδοχείο Κότζα Ντερέ
4ο χλμ Αξιούπολης – Ειδομένης
Τηλέφωνο-Fax: 23430 031307 

Φαγητό
Αργυρόπουλος στο Πολύκαστρο (με
εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά)

Καφετέρια
Verano pool bar στο Πολύκαστρο

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:
- www.kilkis.gr

. / .
Να θυμηθώ να:
ΒΟΥΤΗΞΩ στα κρυστάλλινα νερά
της ‘’γαλάζιας λίμνης’’.
ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ τους αρχαιολογικούς χώρους
της Αξιούπολης και Τούμπας Παιονίας, καθώς
και το Πολεμικό Μουσείο στο Σκρα.
ΔΟΚΙΜΑΣΩ το εξαιρετικό κυνήγι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος