Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Τα φετινά οικολογικά αντι-βραβεία

Καταπληκτική δήλωση - κέρδισε βραβείο!
Ένας ετήσιος θεσμός, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Απονέμονται και φέτος από την Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης τα βραβεία αντιοικολογικής δράσης σε δημόσια πρόσωπα, που έχουν διαπρέψει κατά τη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς για πράξεις ή παραλείψεις σε βάρος του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής.
Τα βραβεία έχουν συμβολικό χαρακτήρα και αποτελούν ύστατη άμυνα σε όλους αυτούς που κάθε 5η Ιουνίου φορούν τα καλά τους ρούχα και πλέκουν εγκώμια σε ένα περιβάλλον που εξοντώνεται.
 Το βραβείο περιβαλλοντικών οπτικών εφέ για μια ακόμη χρονιά στον κ. Ιωάννη Ζουρνά, Πρόεδρο του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης, για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη της κατασκευής εργοστασίων καύσης σκουπιδιών εντός του ΧΥΤΑ Μαυροράχης και στον Αγ. Αντώνιο, για τη συνεισφορά του στην υποβάθμιση της ανακύκλωσης και στην «ελαστικότητά» ως προς την αντιμετώπιση των ραδιενεργών αποβλήτων.
Το βραβείο πράσινης ανάπτυξης στον βουλευτή ΠΑΣΟΚ και ηθοποιό κ. Γιάννη Βούρο για τις ιστορικές δηλώσεις του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα: «Καλή η οικολογία, αλλά να μην καταντά οικολαγνεία. Δεν μπορώ να σκέφτομαι που θα γεννήσει ο πελεκάνος και ένα αναπτυξιακό σχέδιο να τινάζεται στον αέρα». (http://www.antinews.gr/2011/01/18/80473/)
Το βραβείο Φουκουσίμα στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη, για τη συνεπή καμπάνια του κόμματος του υπέρ της κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου στην Ελλάδα.
Το βραβείο καλύτερου σεναρίου διάσωσης χώρας απονέμεται από κοινού στην Τρόϊκα και τον ελληνικόδικομματισμό για την αλληλεγγύη τους προς τους τραπεζίτες, τους τοκογλύφους, τους φοροφυγάδες και την ελίτ της «ανάπτυξης» των πλουτοπαραγωγικών πηγών και οικοσυστημάτων, που θα μας βοηθήσουν να ξεφορτωθούμε ό,τι περιττό απέμεινε στη χώρα.
Το βραβείο περιβαλλοντικής λογοτεχνίας στον γενικό διευθυντή της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» κ. Πέτρο Στρατουδάκη, για την επιστολή του προς το ΤΕΕ /Τμ. Κ. Μακεδονίας, σχετικά με τη γνωμοδότηση-καταπέλτη του ΤΕΕ επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εξόρυξη χρυσού στην Αν. Χαλκιδική (http://antigoldgreece.wordpress.com/2011/05/23/stratoudakis-tee/).
Το βραβείο καλύτερου περιβαλλοντικού σεναρίου στο Δασαρχείο Λαγκαδά, για τις «αντιπλημμυρικές» αποψιλώσεις στην Άσσηρο και τις «διευκολύνσεις» σε όσους ιδιώτες θέλουν να αξιοποιήσουν δημόσιες δασικές εκτάσεις (http://ecology-salonika.org/2010/03/24/the-greens-have-helped-to-stop-the-uncontrolled-cutting-of-trees-in-flood-assiros/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος