Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Κάντο όπως η Ελένη


Της Άντζελας Ζιούτη
angelaziouti@yahoo.gr

Ο Φελιόν Ρισάρ μάλλον θα το ξανασκεφτεί πριν πατήσει το πόδι του στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη! Ο Γάλλος chef έφτιαξε εκλεράκια στην Ελένη! Τι το ΄θελε ο άνθρωπος; Και τι δεν άκουσαν τ’ αυτάκια του: «Η γαλλική κουζίνα είναι το ίδιο και άλλο η ζαχαροπλαστική η γαλλική;”  Με εμφανή αμηχανία και χαμόγελο της απαντά ο άνθρωπος: «Γαλλική κουζίνα και ζαχαροπλαστική είναι ένα».

«Εγώ όταν λέω γαλλική κουζίνα το μυαλό μου πηγαίνει στο φαγητό και όχι στο γλυκό», του απαντά και η παρουσιάστρια, που συνέχισε ακάθεκτη να τον «πυροβολεί» με απορίες:
«Τόσο μικρούτσικα; Μα εδώ μου έχεις φέρει μεγάλα! Τα μικρά θα γίνουνε μεγάλα;», τον ξαναρωτά η Ελένη, αναφερόμενη στα εκλεράκια. «Όχι. Τα μικρά γίνονται μικρά», της απαντά ο chef που δεν συγκρατήθηκε και έσκασε στα γέλια.
Σκέφτομαι, ότι ζω σε μία χώρα, όπου μία Ελένη που τελείωσε ένα λύκειο με το ζόρι, έκανε προσθετική στήθους για να “γράφει”  καλά το ανύπαρκτο στήθος της στο φακό, έφτιαξε την οδοντοστοιχία της που λαμπυρίζει μετά την τελευταία λεύκανση κάτω από τους προβολείς του πλατό, που θα περάσει στην ιστορία της τηλοψίας για τις απορίες της, αφού μπερδεύει απλές έννοιες στο μυαλουδάκι της, έχει θησαυρίσει από τις παχυλές αμοιβές των καναλιών που κάνουνε βαθιά υπόκλιση στα καλλίγραμμα πόδια της. Εσείς που στυφτήκατε για να μπείτε και να τελειώσετε τα ελληνικά Πανεπιστήμια, εσείς που ο γονιός σας πούλησε τα χωράφια στην Ορεστιάδα για να σας σπουδάσει, εσείς που μιλάτε άπταιστα Αγγλικά, έχετε το σορμπόν στα Γαλλικά, πληρώνατε έξι χρόνια δίδακτρα στο Γκαίτε, που πήρατε δύο πτυχία κι ένα μάστερ και "χτυπάτε" τις πόρτες των βουλευτών για μία θέση αποθηκάριου σε σούπερ μάρκετ, είστε μεγάλα κορόιδα...   

3 σχόλια:

  1. Τι σημασία έχουν όλα αυτά. Το μπούστο παίζει ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πέστα χρυσόστομη!!! Τα πτυχία γίνανε λαδόκολες για τα σουβλατζίδικα. Οι γονείς ας πληρώνουν χρόνια και χρόνια ... και βγαίνει μια του λυκείου απλά με προσθετικη στήθους και παίρνει τα εκατομυρια. Αίσχος!!!Κανονικά αυτό το άρθρο πρέπει να αναρτηθεί στα πανεπιστήμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φρικη!!!!!Εχω πτυχίο ΑΣΟΕΕ και μεταπτυχιακό στο Λονδίνο. Οι γονείς μου στερηθηκαν τα πάντα για να με σπουδάσουν. Κι ήρθα στην Ελλάδα και δε βρίσκω δουλεια. Κατι δουλειες του ποδαριου μονο, που καναμε όταν ειμασταν φοιτητές. Αλήθεια η κυρία Μενεγάκη, ποσες γλώσσες μιλάει και παίρνει αυτούς τους μισθούς; Ελληνικά μόνο κι αυτά κουτσουρεμένα ε;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος