Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Δυστυχώς το κίνημα των «αγανακτισμένων» εκφυλίζεται


@Γ.Θ. Κεσσόπουλος 
Το κίνημα των «αγανακτισμένων», με την έξυπνη τακτική των ΜΜΕ του καθεστώτος, άρχισε να ξεστρατίζει από τον βασικό του στόχο και να εκφυλίζεται. Τώρα τελευταία βλέπουμε να πυκνώνει στα ΜΜΕ και κυρίως στα τηλεοπτικά κανάλια του κρατικοδίαιτου καθεστώτος η παρουσία διαφόρων τύπων οι οποίοι αυτοπαρουσιάζονται....

Υπενθυμίζουμε, για μια ακόμα φορά, στους φίλους συναγωνιστές τόσο στο Σύνταγμα όσο και στις υπόλοιπες πλατείες, ότι το κίνημα των «αγανακτισμένων» πολιτών ξεκίνησε με ένα κεντρικό και βασικό σύνθημα «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ».  Που είναι λοιπόν αυτός ο στόχος;; Δεν τον βλέπουμε πουθενά σε όλους αυτούς που επιλέγουν να παρουσιάσουν τα ΜΜΕ.
Αν λοιπόν προσέξετε τα κανάλια, τα οποία ξεθάρρεψαν και άρχισαν να μπαίνουν ακόμα και μέσα στις συγκεντρώσεις, ξεστρατίζουν την όλη υπόθεση από το κεντρικό στόχο των διαδηλώσεων που είναι η «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και προσπαθούν να παρουσιάσουν την κατάσταση ως μια γιορτή με διάφορα φολκλόρ χάπενικς, καθώς και τα ατομικά πρόβλημα του καθενός, αλλά ποτέ δεν ρωτούν ούτε παρουσιάζουν τις απόψεις εκείνες που θίγουν το πολιτικό σύστημα.
Ακούμε κάθε μέρα χοντροπαπαγαλάκι να σταυροκοπιέται ότι «προς Θεού τα παιδιά δεν βάλουν κατά του κοινοβουλευτισμού» και άλλα τέτοια διασπαστικά, ενώ αυτό ακριβώς είναι το αίτημα για πραγματική δημοκρατία. Η κατάρρευση του διεφθαρμένου και σάπιου κοινοβουλευτικού συστήματος της κλειστής συντεχνίας των επαγγελματιών πολιτικών.
Δυστυχώς, διαβλέπουμε και αυτή τη μεγαλειώδη εκδήλωση του λαού να ξεφουσκώνει και να γεμίζει με μεγαλύτερη θλίψη τον κόσμο.
Το πολιτικό σύστημα δεν επέλεξε να κτυπήσει αυτή τη φορά το λαϊκό κίνημα με τους προβοκάτορες και τα ΜΑΤ, αλλά το αφήνει να ξεφουσκώσει ευτελισμένο μέσα από τα ΜΜΕ, ώστε μαζί του να ξεφουσκώσει και η λαϊκή οργή.
Γι’ αυτό το κίνημα των «αγανακτισμένων θα πρέπει να επανέλθει αμέσως στον αρχικό του στόχο για «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και να διατυπώσει αμέσως προτάσεις, ώστε να κερδίσει το λαό, διαφορετικά θα εκφυλιστεί. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος