Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Εικόνα διάλυσης στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ!


Όσο πλησιάζει η ανακοίνωση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, τόσο περισσότεροι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκδηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους για το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Άλλοι από αυτούς δεν διστάζουν να εκφράσουν την ανυπομονησία τους για έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό μέσα στον Ιούνιο, πριν ή μετά τη Σύνοδο Κορυφής.
Και το ήδη βεβαρυμένο κλίμα γίνεται ακόμη πιο αρνητικό με φόντο εξελίξεις όπως η υποβάθμιση της οικονομίας από την Moody’s. 

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκρουσε για ακόμη μία φορά των κώδωνα του κινδύνου, στρέφοντας τα βέλη του προς το οικονομικό επιτελείο: «με στεναχωρεί το γεγονός ότι δεν έχουμε ήδη την επιτροπή σε λειτουργία, ενώ εξελίσσονται πράγματα στον τρέχοντα προϋπολογισμό, τα οποία πιστοποιούν με τον ά ή τον β’ τρόπο ότι τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά εκεί» .Πρόσθεσε ο πρώην υπουργός ότι η πορεία υλοποίησης του προϋπολογισμού δεν είναι καθόλου καλή: «με στεναχωρεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν θα έχουμε την επιστημονική τεκμηρίωση της εξαιρετικά κακής εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το 2011».
Από την άλλη ο Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος επανήλθε στο θέμα των «κηπουρών» ασκώντας δριμεία κριτική στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον: «πρίγκιπες που δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ο κόσμος μπορεί να λέει κάτι εναντίον τους και όταν τους έφτυναν, είτε νόμιζαν ότι βρέχει, είτε προσπαθούσαν να μεταθέσουν τις ευθύνες σε άλλους».
Σε έντονους τόνους κινήθηκε η παρέμβαση του Μίμη Ανδρουλάκη στην επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς παραδέχτηκε την κακή επιλογή συμβούλων. Αναρωτήθηκε «Τι εμπειρογνώμονες είναι αυτοί; Αυτοί απέτυχαν να προβλέψουν όσα έγιναν εδώ και ένα χρόνο. Έχουμε τρελαθεί από τους ανθρώπους με επιστημονική επάρκεια που μας οδήγησαν στην καταστροφή».
Τέλος ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου έσπευσε να προαναγγείλει ανασχηματισμό, παραδεχόμενος και αυτός με την σειρά του πως κάποιες κρίσιμες κυβερνητικές προσπάθειες έχουν πέσει στον γκρεμό: «Υπάρχουν διάφοροι τομείς στην Κυβέρνηση που δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα» Συμπλήρωσε τα λόγια του επισημαίνοντας πως «ο ανασχηματισμός είναι κομμάτι της πολιτικής ζωής και υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία για να τον ζητήσει κάποιος».
Μέσα σε αυτό το κλίμα, η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και η συνεδρίαση του υπουργικό συμβουλίου για το Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

andreas.belegris@gmail.com
protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος