Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Την Κυριακή 5/6 τα βραβεία του 1ου Green Party


Ψηφίζετε στο greenparty2011.gr

Tην Κυριακή 5 Ιουνίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με την κορύφωση του 1ου Green Party! Σε εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην Παραλία του Λευκού Πύργου (μεταξύ Βασιλικού Θεάτρου και αγάλματος Μεγαλέξανδρου), θα βραβευθούν οι πιο ενδιαφέρουσες δράσεις από το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης που απαρτίζεται από τον Ευρωβουλευτή Κρίτων Αρσένη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πρασίνου Ηλία Βαχτσεβάνο.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης, θα διανέμονται στους παρισταμένους μικρά φυτά και λουλούδια που προέρχονται από το φυτώριο του Δήμου. Επιπλέον, εθελοντές της οικολογικής οργάνωσης WWF θα καταγράφουν το «οικολογικό αποτύπωμα» των πολιτών που το επιθυμούν, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης, θα υπάρχει ζωντανή επίδειξη λειτουργίας του συστήματος μίσθωσης ποδηλάτων EasyBike, μια δοκιμασμένη πρακτική που έχει υιοθετηθεί από τις περισσότερες σύγχρονες πόλεις για την ανάπτυξη της βιώσιμης κινητικότητας και συμβάλει σημαντικά στην οικονομία, στη μείωση των ρύπων, στη αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και του θορύβου ενώ παράλληλα αποτελούν και ένα θαυμάσιο μέσο καθημερινής άσκησης.

Επίσης, οι Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης, Λίμνης Κερκίνης και Εθνικού Δρυμού Ολύμπου θα βρίσκονται εκεί από τις 10:30 το πρωί για να υποδεχτούν μεγάλους και μικρούς φίλους που θα θελήσουν να ενημερωθούν για τους φυσικούς θησαυρούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και να παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια. Μαζί τους θα είναι οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Αρκτούρος, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και Καλλιστώ, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βερτίσκου, Κορδελιού, Ελασσόνας και Κάτω Ολύμπου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ θα παρουσιάζει από τις 11:00 το πρωί και ανά μία ώρα εκπαιδευτικά προγράμματα με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Σε όλη  τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μοιράζονται βιολογικά προϊόντα σε όλους τους επισκέπτες.

Η οικολογική εκστρατεία με τίτλο «Ζω οικολογικά, καθημερινά!» και ο διαγωνισμός για την καλύτερη πράσινη δράση ξεκίνησε τη Δευτέρα 16 Μαΐου.  Η ψηφοφορία είναι διαδικτυακή, μέσω της ιστοσελίδας greenparty2011.gr και ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Ιουνίου με τη συμβολική βράβευση της πιο πράσινης δράσης.
Το GreenParty 2011, αποτελεί μια προσπάθεια βελτίωσης του οικολογικού προφίλ της πόλης μέσα από τις δράσεις των πολιτών, σε τομείς όπως είναι η διαχείριση και η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανακύκλωση και η διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, οι φυτοτεχνικές παρεμβάσεις σε κήπους, μπαλκόνια και δώματα κατοικιών, καθώς και η χρησιμοποίηση των όμβριων και ανακυκλωμένων υδάτων.

Στόχος του 1ου Green Party είναι η δημιουργία ευρύτερης οικολογικής κοινωνικής συνείδησης με διάρκεια και αποτελέσματα ορατά στο άμεσο μέλλον. Είναι το ξεκίνημα για μια γενικότερη προσπάθεια βελτίωσης του πράσινου προφίλ της Θεσσαλονίκης, όπου όλοι συμμετέχουμε και φροντίζουμε τον περιβαλλοντικό μικρόκοσμό μας. «Στην εκστρατεία αυτή όλοι είμαστε νικητές και κάθε υποψήφιος θα τιμηθεί για τη συμμετοχή του. Γιατί δεν εστιάζουμε στο διαγωνισμό καθεαυτό αλλά στη συμμετοχή και στο αποτέλεσμα. Ο Διαγωνισμός είναι η αφορμή να δράσουμε όλοι μαζί κι ο καθένας μόνος του, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη» σημειώνει ο Αντιδήμαρχος κ. Ζέρβας.

Το 1ο Green Party πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Μεγάλος Υποστηρικτής της εκδήλωσης: HELLENIC POST BANK Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Υποστηρικτής: ΚΤΕΟ AUTECO
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης: Δημοτική Τηλεόραση TV100, Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100, Τηλεόραση ΕΤ3, εφημερίδα Αγγελιοφόρος, ιστοσελίδα Parallaximag.gr, Περιοδικό United Free Magazine, ηλεκτρονική εφημερίδα ka-business.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος