Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

«GREEN PARTY 2011»: ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την καλύτερη πράσινη δράση - δηλώστε συμμετοχή στην ιστοσελίδα greenparty2011.gr


Τη δημιουργία ενός σημαντικού οικολογικού συμμετοχικού θεσμού ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Το GreenParty 2011, αποτελεί μια προσπάθεια βελτίωσης του οικολογικού προφίλ της πόλης μέσα από τις δράσεις των πολιτών, σε τομείς όπως είναι η διαχείριση και η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανακύκλωση και η διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, η ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών, οι φυτοτεχνικές παρεμβάσεις σε κήπους, μπαλκόνια και δώματα κατοικιών, καθώς και η χρησιμοποίηση των όμβριων και ανακυκλωμένων υδάτων.

«Με το 1ο Green Party γεννιέται ένας νέος οικολογικός Θεσμός. ‘‘Ζω οικολογικά, καθημερινά!’’ είναι το σύνθημά μας για να περάσουμε το μήνυμα ότι φροντίδα για το περιβάλλον και ποιότητα ζωής είναι ταυτόσημα»δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Ζέρβας. «Ο Διαγωνισμός είναι η αφορμή να δράσουμε όλοι μαζί κι ο καθένας μόνος του, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να κάνουμε την καθημερινότητά μας πιο όμορφη. Ποιος μπορεί να λάβει μέρος; Κάθε κάτοικος που θέλει την πόλη του πιο πράσινη - πιο ανθρώπινη. Στόχος μας είναι η δημιουργία ευρύτερης οικολογικής κοινωνικής συνείδησης με διάρκεια και αποτελέσματα ορατά στο άμεσο μέλλον. Κάνουμε την αρχή σε μια γενικότερη προσπάθεια βελτίωσης του πράσινου προφίλ της Θεσσαλονίκης, όπου όλοι μας συμμετέχουμε και φροντίζουμε τον περιβαλλοντικό μικρόκοσμό μας» συμπλήρωσε.
Έναρξη της οικολογικής εκστρατείας και του διαγωνισμού η σημερινή μέρα,Δευτέρα 16 Μαΐου, και ο Αντιδήμαρχος κ. Ζέρβας κάλεσε όλους τους Δημότες να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό για την ανάδειξη της πιο πράσινης δράσης της πόλης.
Η ψηφοφορία θα είναι διαδικτυακή, μέσω της ιστοσελίδας greenparty2011.gr, και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου.
Tην Κυριακή 5 Ιουνίου, που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα  Περιβάλλοντος,  σε ειδική εκδήλωση στην Παραλία του Λευκού Πύργου, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, θα βραβευθούν οι πιο ενδιαφέρουσες δράσεις από το Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και την επιτροπή προσωπικοτήτων που θα συγκροτήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τα ονόματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν μέσω της ιστοσελίδαςgreenparty2011.gr.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης, θα διανέμονται στους παρισταμένους μικρά φυτά και λουλούδια που προέρχονται από το φυτώριο του Δήμου.
«Στην εκστρατεία αυτή όλοι είμαστε νικητές και κάθε υποψήφιος θα τιμηθεί για τη συμμετοχή του. Γιατί δεν εστιάζουμε στο διαγωνισμό καθεαυτό αλλά στη συμμετοχή και στο αποτέλεσμα. Για την ενίσχυση του “αγωνιστικού πνεύματος”, όποιος έρθει πρώτος κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, θα θεωρηθεί νικητής και συμβολικά θα λάβει μία αγριελιά - αρχέγονο σύμβολο της νίκης» κατέληξε ο Αντιδήμαρχος κ. Ζέρβας.
Μεγάλος Υποστηρικτής της εκδήλωσης: HELLENIC POST BANK Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης: Δημοτική Τηλεόραση TV100, Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100, Τηλεόραση ΕΤ3, ιστοσελίδα Parallaximag.gr, ΠεριοδικόUnited Free Magazine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος