Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Οδηγίες για τη διαμαρτυρία στο Λευκό Πύργο


ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ

by Tellos Filis on Τετάρτη, 25 Μάιος 2011 στις 11:27 π.μ.

Νομίζω ότι είναι επιτακτική ανάγκη για μια ολιγόλογη ανακοίνωση που να θέτει ορισμένα όρια για όσους πρόκειται να παρευρεθουν σήμερα. Κάτι ανάλογο με αυτό που έκαναν οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι
1. Στο χώρο της συγκέντρωσης δεν θα δεχτούμε άτομα με καλυμμένα πρόσωπα.
2.Οι τυχόν καντίνες και μικροπωλητές να βρίσκονται περιμετρικά των συγκεντρωμένων κι όχι ανάμεσα τους.
3. Ποδηλάτες με τα ποδήλατα τους ναι ,αλλά όχι μηχανάκια η αυτοκίνητα στο χώρο της συγκέντρωσης.
4.Οσο περισσότερες κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, τηλέφωνα νέας γενιάς που να καταγράφουν τη συγκέντρωση τόσο λιγότεροι οι ενοχλητικοί που θα εισχωρήσουν για τυχόν προβοκάτσιες.
5. Μια προτεραιότητα είναι να καθοριστούν ομάδες εργασίας επί τόπου, για την τήρηση της καθαριότητας, τον έλεγχο των συνθημάτων, την επιλογή δηλώσεων στα ΜΜΕ η την σιωπή μας προς αυτά, είναι κι αυτά υπεύθυνα για τον παραλυτικό φόβο των τελευταίων μηνών.
6. Να αποφεύγουμε να  απαντάμε σε στημένες ερωτήσεις , στις σελίδες κοινωνικής μας δικτύωσης, δεν διαπραγματευόμαστε ιδεολογικά την αγανάκτηση μας. Απλά την δηλώνουμε με ειρηνικό τρόπο.
7. Οφείλουμε να κάνουμε με κάθε τρόπο σαφές ότι η συγκέντρωση δεν είναι πολιτική, αλλά κοινωνική, ειρηνική και ακομμάτιστη.
8. Είναι ευπρόσδεκτες οι ανιδιοτελείς καλλιτεχνικές, μουσικές ομάδες της πόλης που θα ήθελαν να αυτοσχεδιάσουν στον χώρο της εκδήλωσης. Δεν χρειάζονται ειδική πρόσκληση. Είναι αυτονόητη η παρουσία τους.
9. Ας γίνει σαφές ότι η συγκέντρωση αφορά ΟΛΟΥΣ. Δεν υπάρχει αρχηγός η συντονιστική επιτροπή. Υπάρχει μόνο ομάδα διαχείρισης στις αντίστοιχες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό κάνει την διαφορά, όχι μόνο εδώ,  αλλά παντού στην Ευρώπη. Αυτό είναι το πιο δύσκολο, να αποδεχτεί η Ελληνική Κοινωνία που ήταν μέχρι τώρα μαθημένη και βολεμένη σε έναν κομματισμό και συνδικαλισμό ελεγχόμενο και καπελωμένο ότι η εποχή αυτή έχει οριστικά τελειώσει.

τα σχεδόν 20.000 like είναι τουλάχιστον ενοχλητικά, για ένα ολόκληρο σύστημα «θεσμών» που ευθύνεται για την σημερινή μας κατάσταση.  Οφείλουμε, ο καθένας μας προσωπικά , να διαφυλάξουμε την απόλυτη ανεξαρτησία της εκδήλωσης και την ασφαλή και ειρηνική της συνέχεια.
Οι μόνοι σύμμαχοι μας είναι όσοι αποφασίζουν να ξεβολευτούν και να συμμετέχουν με τη φυσική τους παρουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος