Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Πλέι οφ: Η αποθέωση του παραλόγου


Του Γιώργου Φραδελάκη

Αμφιβάλει πλέον κανείς ότι η διοργάνωση των πλέι οφ -ειδικά με τον τρόπο που διοργανώνονται- πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα; Αν ναι, δεν έχει παρά να σκεφτεί κάποια πράγματα που αν μη τι άλλο θα τον προβληματίσουν. Πράγματα για τα οποία, αυτοί που έπρεπε, δεν μερίμνησαν, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημερινό κωμικτραγικό σημείο. Αλλά μήπως οι ίδιοι δεν είναι που έχουν φτάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στο χάλι που τα τελευταία χρόνια είμαστε θεατές.
Το γεγονός ότι στην τελευταία στροφή των πλέι οφ, καλείται μία ομάδα να χάσει απ' τον αντίπαλό της για να πετύχει τους στόχους της, δεν μπορεί παρά ν' ανήκει στη σφαίρα του παραλόγου. Στον αθλητισμό, έτσι τουλάχιστον όπως τον ξέρουμε οι περισσότεροι, οφείλεις να έχεις ως στόχο τη νίκη, κινούμενος ωστόσο πάντα στο πλαίσιο του "ευ αγωνίζεσθαι". Τονίζω για να μην παρεξηγηθώ, όχι τη νίκη με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά αυτή που θα έχει επιτευχθεί προάγοντας το άθλημα και την ευγενή άμιλλα. Ωστόσο, το γεγονός πως ο Ολυμπιακός Βόλου θα κληθεί να χάσει στην Τούμπα, απέναντι στον ΠΑΟΚ, αν θέλει να εξασφαλίσει την έξοδό του στο Europa League της επόμενης περίοδου, είναι η καλύτερη απόδειξη, ότι όλο το εγχείρημα νοσεί. Είναι απ' την αρχή μέχρι το τέλος του λάθος.
Είτε πρέπει να διακοπεί άμεσα αυτή η διαδικασία, απ' την επόμενη κιόλας δηλαδή σεζόν, είτε να γίνουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές που θα πάψουν να διακωμωδούν το ίδιο το άθλημα! Όσοι τουλάχιστον μπουν στον κόπο να παρακολουθήσουν τους αγώνες της Τετάρτης, αυτό θα δουν. Μία μεγαλοπρεπέστατη παράσταση του Καραγκιόζη. Με κάθε σεβασμό σαφώς στο λαϊκό ήρωα του θεάτρου σκιών. Ακόμα και αν κάτι δεν πάει, έτσι όπως… όλη η Ευρώπη έχει βουήξει (μέσω των στοιχηματικών εταιρειών), δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν -μεταξύ αυτών και ο γράφων- ότι θα υπάρχει στοιχηματικός δάκτυλο. Οψόμεθα...

Το κείμενο γράφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγο πριν τους τελευταίους αγώνες των πλέι οφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος