Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η πρώτη βόλτα με το μετρό Θεσσαλονίκης!


Του Νίκου Πέσιου

Ένα διαφορετικό πρωινό πέρασα τη Δευτέρα 23/5 «κάτω» από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Ο λόγος… η επίσκεψη μου στα εργοτάξια του ΜΕΤΡΟ (η επίσκεψη ήταν μια πρωτοβουλία της εταιρείας Αττικό Μετρό Α.Ε. και της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος).
Μαζί με περίπου 80 άτομα δημοτικοί σύμβουλοι, δημοσιογράφοι και κάμεραμαν και φωτογράφοι.
Η αναχώρηση έγινε λίγο μετά της 11.00 από το νέο δημαρχείο με πρώτο προορισμό το σταθμό «Φλέμινγκ». Φτάνοντας στο χώρο του εργοταξίου και φορώντας το απαραίτητο καπέλο ασφάλειας άρχισε η ξενάγηση στο σταθμό. Η πρώτη αίσθηση κατεβαίνοντας τις σκάλες και μπαίνοντας στο εσωτερικό του σταθμού ήταν μια «γλυκιά» δροσούλα (με το θερμόμετρο έξω να έχει πάρει την ανιούσα). Η επίσκεψη κράτησε ελάχιστα, διότι ο σταθμός ήταν ακόμα στο αρχικό στάδιο της κατασκευής.

Εν συνεχεία στο σταθμό «Ευκλείδης» (είναι ο μόνος που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της κατασκευής του). Η προειδοποίηση από τους υπευθύνους, ότι θα κατέβουμε στο επίπεδο -5 (δηλαδή σχεδόν 20 μέτρα κάτω από την γη!) δεν πτόησε κανέναν. Μετά από μια πλήρη ενημέρωση για τις εργασίες - διαδικασίες που απαιτούνται για την κατασκευή ενός σταθμού, κατευθυνθήκαμε στο πιο ενδιαφέρον κομμάτι της επίσκεψης, την βόλτα με το τρενάκι σε τμήμα σήραγγας που έχει ολοκληρωθεί. Η διαδρομή που κάναμε… «Ευκλείδης» - Βιβλιοθήκη ΑΠΘ, μέσα σε 40 λεπτά μετ’ επιστροφής! Αρκετός χρόνος αν αναλογιστεί κανείς ότι η διαδρομή αυτή θα γίνεται σε ελάχιστα λεπτά, μόλις εγκαινιαστεί το μετρό στη Θεσσαλονίκη.
Τελευταία επίσκεψη στο σταθμό της Αγίας Σοφίας. Στο σταθμό έγινε μια γρήγορη (λόγω βροχής) αναφορά στα αρχαία που βρέθηκαν κατά της εργασίες στο χώρο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος