Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Π. Ψωμιάδης: «Η Ισπανία είναι πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζετε»



Ο κόσμος δεν αντέχει άλλες θεωρίες, άλλα μέτρα, άλλες περικοπές, άλλα λουκέτα, δηλώνει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Π. Ψωμιάδης, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας και ζητά από τον Πρωθυπουργό την καθαίρεση του υπουργού Οικονομικών.
«Το πιο απαραίτητο μέτρο που οφείλει να πάρει εδώ και τώρα η κυβέρνηση και ο Γ. Παπανδρέου είναι η καθαίρεση του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου» είπε ο κ. Ψωμιάδης.

«Το απαιτεί η κοινή λογική, το επιβάλλει η πλήρης αποτυχία της οικονομικής πολιτικής. Η ευθύνη του κ. Παπακωνσταντίνου είναι τεράστια για την αρνητική τροπή που έχουν πάρει τα δημοσιονομικά πράγματα, με ολέθριες συνέπειες για την κοινωνία. Την ώρα, μάλιστα, που κάποιοι κερδίζουν από αυτήν την οικονομική πολιτική στις πλάτες του λαού».
Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ισχυρίζεται επίσης ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου οφείλει να ξεκαθαρίσει στον ελληνικό λαό το ρόλο του στη «δημοσιονομική κατοχή», όπως εύστοχα χαρακτήρισε την κατάσταση ο Ευ. Βενιζέλος στο υπουργικό συμβούλιο. Δεν είναι αυτός που δήλωνε πριν από ένα χρόνο, παραπλανώντας τον ελληνικό λαό, ότι «αν χρειαστεί να πάρουμε νέα μέτρα, σημαίνει ότι εγώ έχω αποτύχει»; Δεν είναι αυτός που πριν από δύο μήνες, μετά τη Σύνοδο Κορυφής, διαβεβαίωνε ότι δεν θα υπάρξει Μνημόνιο 2; Τι άλλο παρά ομολογία παταγώδους αποτυχίας μπορεί να είναι η χθεσινοβραδινή δήλωσή του ότι χωρίς την εκταμίευση της 5ης δόσης τον Ιούνιο, στις 17 Ιουλίου η χώρα κατεβάζει ρολά; Κι άλλο πιστόλι πάνω στο τραπέζι; Ωμός πολιτικός εκβιασμός;».
Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης ζητά από τον Πρωθυπουργό «αντί να ζητά συναίνεση στο δράμα, αντί να ζητά συναίνεση στο ξεπούλημα δίχως αύριο, να συναισθανθεί την τεράστια εθνική ζημία που προκαλεί η πολιτική του και να πάει σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αλλαγή Παπακωνσταντίνου και αλλαγή πολιτικής. Κύριε Πρωθυπουργέ, παραλάβατε κράτος, μην παραδώσετε αποικία.
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλες θεωρίες, άλλα μέτρα, άλλες περικοπές, άλλα λουκέτα, άλλη ανεργία. Μην παίζετε με το πολίτευμα. Μην παίζετε με την κοινωνία. Η Ισπανία είναι πιο κοντά απ' ό,τι νομίζετε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος