Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, το 4ο τρίμηνο του 2010 το 36% των πολιτών χρησιμοποίησε μέσα κοινωνικά δικτύωσης, έναντι του 14% το 2009 και του 2% το 2008.
Τέσσερις στους δέκα Έλληνες «σερφάρουν» σε εβδομαδιαία βάση, με το ποσοστό τους να σημειώνει αύξηση 7,9% σε σχέση με το 2009 και 24% σε σχέση με το 2008. Ωστόσο, το χάσμα με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό μέσο όρο παραμένει αγεφύρωτο και είναι της τάξης των 20-25 ποσοστιαίων μονάδων.
Τα μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης του Διαδικτύου καταγράφηκαν στην Αττική, ενώ η Κεντρική Ελλάδα σημειώνει τους υψηλότερους δείκτες ανάπτυξης.
Η ενημέρωση σχετικά με θέματα υγείας, αλλά και η ανάγνωση ηλεκτρονικών περιοδικών και εφημερίδων είναι οι κύριοι λόγοι που οι Έλληνες χρησιμοποιούν το διαδίκτυο. Ως προς τον τρόπο πρόσβασης στο Διαδίκτυο, οι περισσότεροι προτιμούν το σπίτι, ενώ ακολουθεί ο χώρος εργασίας.
Όσον αναφορά τους πολίτες που δεν τα πάνε καλά με το Διαδίκτυο, το 34% προβάλλει ως λόγο την έλλειψη ενδιαφέροντος για τις πληροφορίες του Διαδικτύου, το 33% την έλλειψη δεξιοτήτων χρήσης και το 2% τη χρήση προσωπικών δεδομένων.
Αποκλίσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών παρατηρούνται μόνο στις ηλικίες μεταξύ 25-54 χρονών. Το χάσμα εξαλείφεται στις ηλικίες 16-24, ενώ στις μεγαλύτερες ηλικίες παρατηρείται περιορισμένη χρήση του Διαδικτύου. Βέβαια η εκπαίδευση είναι αυτή που επηρεάζει τα ποσοστά χρήσης του Διαδικτύου και όχι το φύλο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου