Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η Αλέκα και ο Γιώργαρος δεν πάνε Σύνταγμα ούτε Λευκό Πύργο


Του Γιάννη θ. Κεσσόπουλου

Κοιτάξτε, λοιπόν, πως αντιδρά το σύστημα στη σημερινή… εαρινή σύναξη των απελπισμένων Ελλήνων.
Πρώτη η Αλ. Παπαρήγα φρόντισε να «θάψει» την διαμαρτυρία, «φρένο στην πτώχευση του λαού δεν μπορεί να βάλει η αγανάκτηση ή τα εκτονωτικά ξεσπάσματα. Αυτό που μπορεί να ορθώσει εμπόδια είναι η ριζοσπαστικοποίηση, η οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων». Θα ‘λεγε κανείς ότι απάντησε στο πολύ πετυχημένο διαδικτυακό σλόγκαν «Πάμε χωρίς το ΠΑΜΕ», δίνοντας ευθεία γραμμή αποχής στο οργανωμένο ΚΚΕ από τις συγκεντρώσεις σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη - Πάτρα.

Σήμερα το πρωί στον Real FM ο Γ. Καρατζαφέρης κατέθεσε τον… προβληματισμό του μιλώντας για πιθανή υποκίνηση της σημερινής διαμαρτυρίας. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιες πρωτοβουλίες του χαλάνε το… σκονάκι που έδωσε χθες στον Γ. Παπανδρέου με τη σύνθεση της… συγκυβέρνησης (με τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ φυσικά ή έστω του μόνο τη δική του) για τη συναίνεση στον εξανδραποδισμό της Ελλάδας.  
Υπάρχει καλύτερη ομολογία για τη συνευθύνη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τη σημερινή κατάντια της πατρίδας; Άλλοι μ’ αυτά που έκαναν, άλλοι μ’ αυτά που δεν έκαναν, άλλοι μ’ αυτά που στήριξαν, άλλοι μ’ αυτά που εμπόδισαν…
Μόνη δικαιολογημένη στάση σήμερα απέναντι στο προφανές που επιδιώκουν οι κρατούντες είναι το όχι στην εξαθλίωση, ναι στην αξιοπρέπεια. Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε νούμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος