Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δήμας, Φλωρίδης, Κουσκουβέλης παρουσιάζουν το βιβλίο του Σπ. Λίτσα

Ο πρώην Έλληνας Επίτροπος για το Περιβάλλον και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κύριος Σταύρος Δήμας, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης και ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Ηλίας Κουσκουβέλης, θα μιλήσουν για το βιβλίο "Πόλεμος και Ορθολογισμός" του Λέκτορα Διεθνούς Πολιτικής του ΠΑΜΑΚ Σπύρου Λίτσα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Άμυνας 27.
Αντικείμενό του είναι το φαινόμενο του πολέμου το οποίο απασχολεί την ανθρωπότητα από το λυκαυγές της ιστορίας μέχρι και σήμερα. Ως πρακτική εφαρμογή και ως θεωρητική αναζήτηση ο πόλεμος διαμόρφωσε καταλυτικά τον πυρήνα της ανθρώπινης παρουσίας ανά τους αιώνες. Η μελέτη του Σπ. Λίτσα αποτελεί μια προσπάθεια θεωρητικής διερεύνησης του φαινομένου του πολέμου μέσα από το πρίσμα της θεώρησης του πολιτικού ρεαλισμού και της σύνδεσής του με την ορθολογική προσέγγιση. Το έργο του διερευνά την περίοδο της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των εθνοκρατικών παραγόντων του διεθνούς συστήματος σε ένα άναρχο και ανταγωνιστικό πλαίσιο συνεχόμενων μεταβολών και κλιμακούμενων πολιτικών τριβών με στόχο τη διασφάλιση της επιβίωσής τους.

Ο Σπύρος Λίτσας είναι λέκτορας Διεθνούς Πολιτικής στο ΠΑΜΑΚ. Έχει διδάξει Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στη Σχολή Ευελπίδων και στο Πανεπιστήμιο του Durham, από όπου και απέκτησε το διδακτορικό του. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται κυρίως στη θεωρία των Διεθνών Σχέσεων καθώς και σε ζητήματα περιφερειακής διεθνοπολιτικής ανάλυσης στα υποσυστήματα της ΝΑ Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος