Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Πάνω από 7.000 άτομα συμμετείχαν στην Πορεία των Ζωντανών στο Άουσβιτς


Έντονα συναισθηματική ήταν η 20η Πορεία των Ζωντανών στο κολαστήριο του Αουσβιτς που έγινε στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους από τα ναζιστικά στρατεύματα.
Η συμμετοχή πολλών νέων ατόμων σημάδεψε την 20η Πορεία των Ζωντανών που έγινε στη νότια Πολωνία, εγια τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Στην απόλυτα ειρηνική διαδήλωση συμμετείχαν άτομα από το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τη Λατινική Αμερική, στην Αυστραλία και φυσικά την Πολωνία.  Η πρώην κρατούμενη στο στρατόπεδο, Εστερ Μπρέϊντμπιε,  83 χρονών σήμερα που ζεί στην Αυστραλία, δήλωσε: "Χαίρομαι πολύ να βλέπω τους νεαρούς προσκυνητές. Αυτοί θα εξασφαλίσουν το καλύτερο μέλλον".
Ο 27χρονος Ρικάρντο Βέϊγ, που ταξίδεψε από τη Βραζιλία μόνο και μόνο για να συμμετέχει στην Πορεία είπε συγκινημένος: "Τη διαλλακτικότητα στα θρησκευτικά ζητήματα διδάσκει η Πορεία των Ζωντανών. Αποτελεί, συγχρόνως, την ελπίδα γιά ένα καλύτερο κόσμο".
Το στρατόπεδο του Άουσβιτς απελευθερώθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 1945. Υπολογίζεται ότι στο Ισραήλ ζούν σήμερα περίπου 208 χιλιάδες επιζώντες του Ολοκαυτώματος. 
Την Τρίτη 2 Μαΐου, ο ισραηλο-αργεντίνος μαέστρος, Ντάνιελ Μπαρενμπόϊμ θα διευθύνει την "Ορχήστρα γιά τη Γάζα", στη Λωρίδα της Γάζας στο "Κονσέρτο υπέρ της Ειρήνης". στην οποία θα συμμετάσχουν συνολικά 25  μουσικοί των φιλαρμονικών του Βερολίνου, της Βιένης, του Παρισιού και της Σκάλας του Μιλάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος