Τρίτη 19 Απριλίου 2011

"Σαν παλιά λιθογραφία στην κορνίζα της..."

Του Dimi Christiano


Όλοι μας σίγουρα σε κάποιο σημείο της ζωής μας έχουμε ονειροπολήσει και δεν είναι κακό. Ίσως να ντρεπόμαστε να το βγάλουμε εύκολα προς τα έξω. Ο ονειροπόλος τρέφεται από τα όνειρα του,αυτά του δίνουν δύναμη και σκοπό. Στέκεται σε ένα σημείο και ο νους του περιφέρεται σε κόσμους διαφορετικούς, σε κόσμους όπου αυτός είναι αφέντης των επιθυμιών του. Υπάρχει πάντοτε ένας προορισμός στον δρόμο του και υπάρχει ο κίνδυνος να χαθεί η μάλλον θα αφεθεί σε αυτόν.
Τα μυστικά του θα τα μοιραστεί εκεί πέρα. Θα επινοήσει ένα καλύτερο περιβάλλον για να εκφραστεί. Δεν θα περιμένει από τα πράγματα να συμβούν, αλλά θα τα κάνει ο ίδιος να συμβούν.
Ναι, είμαι ένας ονειροπόλος. Γιατί ονειροπόλος είναι αυτός που μπορεί να βρει το δρόμο του με το φεγγαρόφωτο, και να δει το χάραμα πριν από τον υπόλοιπο κόσμο. 
Ένας άνθρωπος πρέπει να είναι ονειροπόλος όταν τα πράγματα που αγαπάει βρίσκονται πολύ μακριά...

"Έτσι περνούνε οι ώρες, έτσι περνούνε οι μέρες κάθε ευτυχισμένου ονειροπόλου. Μένει ολομόναχος, ακίνητος μέσα στους τέσσερες τοίχους, σαν παλιά λιθογραφία στην κορνίζα της. Έχει το συναίσθημα ότι επραγματοποίησε το μεγάλο σκοπό της ζωής του. Τίποτε δεν αλλάζει από όσα τον περιστοιχίζουν. Και ο Χρόνος δεν υπάρχει".

Kώστας Καρυωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος