Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η Διαμαντοπούλου "χάρισε" 700.000 ευρώ για την ανέγερση τζαμιού



Αξιολογώντας τα παράπονα σχετικά με το τζαμί της Σμίνθης, στην περιοχή της Ξάνθης, η κατασκευή του οποίου έχει διακοπεί από το 2007, καθώς δεν είχε άδεια κατασκευής, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έλυσε το θέμα, σβήνοντας το πρόστιμο που είχε επιβληθεί σχετικά και υπογράφοντας τα απαραίτητα έγγραφα, για να συνεχιστούν οι εργασίες.
Την περασμένη εβδομάδα, κοινοποιήθηκε πρόστιμο, ύψους 700.000 ευρώ, για το γεγονός ότι δεν είχε δοθεί προηγούμενη άδεια για την ανέγερση του τζαμιού.
Οι κάτοικοι της Σμίνθης ζήτησαν πολιτική λύση και σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό “Αζινλίκτσα”, μετά την κριτική του τοπικού Τύπου για το πρόστιμο, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, δικαίωσε τον κόσμο του χωριού.
Η υπουργός πήρε θέση κρίνοντας, πως  θα πρέπει να υπάρξει ένας αξιοπρεπής χώρος, όπου θα προσεύχεται μαζικά ο κόσμος.
Κατ' επέκταση, υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα για την άδεια και κατήργησε το αστρονομικό πρόστιμο, που επιβλήθηκε στην διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού.
Σημειωτέον... το σβήσιμο του προστίμου είδε το φως της δημοσιότητας, λίγες μόνο ημέρες μετά την καταδίκη και σε δεύτερο βαθμό, του Παναγιώτη Ψωμιάδη, για το σβήσιμο προστίμου, που είχε επιβληθεί σε βάρος πρατηριούχου, ο οποίος βρέθηκε να νοθεύει καύσιμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος