Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Σκέψεις για τα blogs

Του Dimi Christiano


Διαβάζω και αναρωτιέμαι αρκετές φορές πόσοι άνθρωποι διαβάζουν blogs και δεν αναφέρομαι μόνο στα ειδησεογραφικά αλλά και στα προσωπικά που εμείς διατηρούμε. Για να βέπεις την επισκεψιμότητα υπάρχουν σίγουρα κάποια εργαλεία όπως το google analytics για παράδειγμα που δίνονται δωρεάν στον χρήστη. Σίγουρα υπάρχουν κάποια άτομα που κάθονται και διαβάζουν τι γράφουμε και είτε τα προσπερνάνε στα γρήγορα είτε κάτι τους ενδιαφέρει και ενίοτε σχολιάζουν.
Η πολύ μεγάλη χρήση των social networks σίγουρα έχει επηρεάσει και την επισκεψιμότητα των blogs καθώς λόγω της πολύωρης ενασχόλησης με αυτά δεν αφήνει χρόνο η και όρεξη για να διαβάσει κάποιος μια γνώμη στα blogs. Ο μεγαλύτερος χρόνος καταναλώνεται σε facebook και twitter κυρίως όπου και ειδικά στο δεύτερο υπάρχει συνεχόμενη ροή νέων. Βασικά για να το θέσω καλύτερα πιο ρεαλιστικά υπάρχει βομβαρδισμός ειδήσεων και ο χρήστης με το δίκιο του δεν μπορεί να επικεντρωθεί ταυτόχρονα σε πάρα πολλά μέσα. Βέβαια το πλεονέκτημα της 'δωρεαν διαφημισης' για να διαβάσει ο κόσμος το τι γράφουμε γίνεται απο αυτά τα sites. Το τι διαβάζει ο καθένας είναι δική του επιλογή έτσι και αλλιώς
Οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει ενα blog κάπου και να αρχίσει να δημοσιεύει αυτά που νομίζει. Σε μια εποχή όπου και τα λεγόμενα ειδησεογραφικά blogs ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και δεν κάνουν τίποτα άλλο από ένα απλό copy paste των ειδήσεων όπου βρίσκουν αλλού.
Εκτιμώ όταν κάποιος, σε blog που διατηρεί, γράφει τις γνώμες, απόψεις του, τα πιστεύω του η οτιδήποτε τον εκφράζει και ας μην συμφωνώ με όλα. Τα blogs για κάποιους σημαίνει "να βγάλουμε κάποια φράγκα απο διαφημίσεις ποστάροντας καθημερινά νέα", για άλλους όμως είναι κάτι πιο προσωπικό όπου γράφονται σκέψεις, απόψεις, γνώμες, πείτε το όπως θέλετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος