Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ο αριθμός 26189



  • [26189]. Αυτός είναι ο αριθμός της υπογραφής μου στη συλλογή της Επιτροπής για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του ελληνικού χρέους που διεξάγεται στο διαδίκτυο (κλικ στο thinkfree.blogspot.com).
  • Μια «είδηση» που θάβεται από τα καθώς πρέπει ΜΜΕ που προτιμούν να μας ενημερώνουν για το που θα κάνουν Πάσχα οι πολιτικοί, για το πώς γίνεται το τσούγκρισμα των αυγών και για τον μαραθώνιο της επιστροφής. Καμία πρωτοτυπία. Μπόλικη προπαγάνδα. Χώρος για απόψεις που δεν βολεύουν, δεν υπάρχει.
  • Δεν τα λέω γω… Τα λέει ο Ιταλός φιλόσοφος Πάολο Φλόρες Ντ’ Αρκαΐς στην «Καθημερινή». Απλά και καθόλου φιλοσοφημένα. «Πιστεύω ότι δεν μπορεί μια κυβέρνηση να ζητεί γενικώς και αορίστως θυσίες από τον λαό.
  • »Πρέπει να κάνει δύο πράγματα πριν το κάνει αυτό: να βάλει στη φυλακή τους διεφθαρμένους παράγοντες του πολιτικού και οικονομικού συστήματος και να ζητήσει πρώτα θυσίες από τους πλούσιους. Νομίζω ότι αν γίνουν τα πράγματα με αυτή τη σειρά, ο υπόλοιπος κόσμος θα δεχθεί να κάνει θυσίες.
  • »Για παράδειγμα, δεν μπορεί ο μάνατζερ της Fiat να λέει στους εργάτες «όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο καράβι», γιατί δεν είναι αλήθεια. Αυτός πλέει σε μία πολυτελή θαλαμηγό, ενώ οι εργάτες ταξιδεύουν με το πλοίο της γραμμής».
  • Με συγχωρείς, η κριτική της ΝΔ για την απογραφή είναι απόδειξη αυτοκριτικής που θέλει ο λαός, όπως είπε ο εκπρόσωπός της που έκανε δημόσια μαθήματα επικοινωνίας;
  • Ο λαός δεν θέλει αυτοκριτική για ό,τι να ‘ναι, δεν θέλει αυτοκριτική γιατί αποκαλύφθηκε η αλήθεια για την ελληνική οικονομία. Θέλει αυτοκριτική για όσα δεν έκανε η ΝΔ μετά την απογραφή.
  • «Αν έλεγα αυτά που αισθανόμουν εκείνη την ώρα, η καριέρα μου θα τελείωνε σήμερα». Επαναλαμβάνω απλώς αυτό που είπε ο Ζοζέ Μουρίνιο, μετά την προχθεσινή ήττα της Ρεάλ από την Μπαρτσελόνα με 2-0 (με την άδικη αποβολή του Πέπε). Αν γράφαμε αυτά που αισθανόμαστε, θα τελείωνε η καριέρα μας πριν δημοσιευτούν…
  • Αν γράφαμε για παράδειγμα –λέω «αν»- ότι πως είναι δυνατόν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ να βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο όταν δεν μπορούν να βγάλουν το κόμμα τους από το αδιέξοδο, εφόσον σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών η ΝΔ χρωστά 120 εκατ. ευρώ και το ΠΑΣΟΚ 114,8 εκατ. ευρώ; Είπα «αν». Καλό Σ-Κ. Καλή δύναμη. 
Το κείμενο δημοσιεύεται στην Karfitsa στις 30/4/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος