Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Κάθε παράδειγμα αντίστασης είναι για θάψιμο...

Γράφει ο Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος
  • Πολλές απορίες μου δημιουργήθηκαν την εβδομάδα που πέρασε… Αλήθεια, σκοτώθηκε τελικά ο Οσάμα; Πως γίνεται και το πτώμα να πέταξαν στη θάλασσα και φωτογραφίες να μην δίνουν στη δημοσιότητα; Τον Τσε Γκεβάρα τον τραβήξανε από εκατό πλευρές. Δεν θέλω να συγκρίνω τα πρόσωπα, αλλά κι εκείνος τρομοκράτης ήταν για τον Λευκό Οίκο. Ντοκουμέντα ρε φίλε…
  • Αλλά η πιο μεγάλη απορία είναι αν τελικά υπήρξε αυτός ο Οσάμα ή απλός ήταν ο αόρατος εχθρός που χρειαζόταν να εφεύρει η μοναδική υπερδύναμη. Γιατί, ξέρεις, η μοναξιά σκοτώνει. Και για να μη σκοτώσει εσένα, σκοτώνεις εσύ τους άλλους.
  • Άλλη απορία. Πως είναι δυνατόν να απονέμεται κύπελλο σε έναν τελικό που δεν τελείωσε; Μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά, αλλά πλέον αυτό δεν μας καλύπτει.
  • Για το ΑΕΚ – Ατρόμητος μιλάω και ξεκαθαρίζω ότι δεν με πειράζει που το πήρε η ΑΕΚ, Θόδωρε. Η απορία μου είναι δεν υπάρχει κράτος; Δεν υπάρχει αστυνομία; Τι νόημα έχει να χτυπά ο ΜΑΤατζής τον ανεγκέφαλο με το γκλομπ εφόσον δεν έχει πρόθεση να τον συλλάβει;
  • Είναι λάθος η συζήτηση για τον αν και πόσο φταίει η εκάστοτε ομάδα. Το θέμα είναι πόσο φταίει η πολιτεία. Κι ας αφήσουν κάποιοι τις θεωρίες για το αυτοδιοίκητο κατά το δοκούν, όπου τους συμφέρει. Να σταματήσει η αθλιότητα με τα φόντο στους παίκτες.
  • Με κάτι τέτοια, η ιστορία του Ηρακλή μοιάζει με την ιστορία του τσομπάνη που φώναζε για πλάκα «Λύκος, λύκος!» κι όταν ήρθε ο λύκος κανείς δεν τον πίστευε. Ακόμα κι αν έχει άδικο, σωματοφύλακες της δικαιοσύνης στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν.
  • Γιατί είναι δυνατόν να μην δίνεται ταυτόχρονα στη δημοσιότητα η αιτιολογία της απόφασης υποβιβασμού του Ηρακλή; Είναι δυνατόν να έχει αρθεί το τραπεζικό απόρρητο και να ισχύει… απόρρητο για τους φακέλους των ομάδων που συμμετέχουν στη Σούπερ Λιγκ;  
  • Κι άλλη απορία. Τόσο θάψιμο για τον Λάκη Σάντα; Αλλά κάθε αληθινός ήρωας είναι περιττός αυτή τη στιγμή. Κάθε παράδειγμα αντίστασης είναι για θάψιμο. Μήπως τα παλικάρια της ΕΛΔΥΚ του ’74 –ε, Θανάση;- τα θυμάται κανείς; Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Αντοχές!


Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Karfitsa" στις 7/5/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος