Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ποιος την ακούει τη ΓΣΕΒΕΕ που φωνάζει για τον ΦΠΑ;


Η κυβέρνηση δεν θα εισέπραττε ούτε των 20%-30% των προϋπολογισθέντων φόρων, όταν η ύφεση αγγίζει 7%, προειδοποιεί η ΓΣΕΒΕΕ με επιστολή της προς το ΥΠΟΙΚ. Αύξηση 70% στα "λουκέτα" προβλέπεται για τη Θεσσαλονίκη.

Επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντ.Οικονόμου απέστειλε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, με την οποία προειδοποιεί ότι η τυχόν επιβολή νέων αυξήσεων στο ΦΠΑ θα έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκονται.

"Κύριε υπουργέ, προτάσεις που αναζητούν ισοδύναμα αποτελέσματα φορολογικών εσόδων για αναπλήρωση των 300 εκατ. ευρώ για το 2011 και 700 εκατ. ευρώ για το 2012 (αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση) με μετατάξεις άλλων προϊόντων και υπηρεσιών από το 13% και 6,5% σε έναν ενιαίο υψηλότερο συντελεστή π.χ. 20% ή 19% και ταυτόχρονα μείωση από το 23% στο 20% ή 19% θυμίζουν το γνωστό ανέκδοτο: Ρωτάει ο Θεός τον Έλληνα τι θέλει να του δώσει για να καλυτερέψει η ζωή του, και αυτός απαντά: Να ψοφήσει ο γάιδαρος του γείτονα. Σημειωτέον ότι όλοι γνωρίζουν (κυβέρνηση, τρόικα, αγορά) ότι δεν θα εισπραχθεί ούτε το 20% με 30% των προϋπολογισθέντων με ύφεση που υπερβαίνει το 7% του ΑΕΠ. Ενώ ταυτόχρονα θα έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή κρίση τις επιχειρήσεις εστίασης, τους νέους και νέες που εργάζονται σε αυτές και φυσικά το τουριστικό μας προϊόν", σημειώνει η Συνομοσπονδία.

Περισσότερα στο ethnos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος