Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Τι θα γίνει αν κάνουν λευκή απεργία τα όργανα της τάξης;


Διαβάζουμε όλοι με ενδιαφέρον ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι κάνουν λευκή απεργία και ότι σχεδόν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες υπάρχει καθυστέρηση στις υποθέσεις που διαχειρίζονται. Φυσικά το μυαλό όλων πηγαίνει και στον πόλεμο που... είχε ανοίξει η κυβέρνηση με την διαφθορά που πλέον κανείς δεν αναφέρεται σ’ αυτό διότι με τις τόσο μεγάλες μειώσεις των μισθών αυτό το θέμα θα διογκωθεί.
Και ερχόμαστε στο θέμα που καίει.
Μετά τα γεγονότα του Συντάγματος  όπου για πολλοστή φορά οι αστυνομικοί έγιναν σάκος του μποξ και αντικατέστησαν στα μάτια των διαδηλωτών την Κυβέρνηση και ξαφνικά εκείνο το βράδυ Μ.Μ.Ε. και λοιποί τους αφόριζαν ξεχνώντας το μεσοπρόθεσμο και τα μέτρα που πλήττουν και τους ίδιους τους αστυνομικούς (23% μείωση των μισθών σε πρώτη φάση και έπεται χειρότερη μείωση οι οποία θα τους αποτελειώσει). Άνθρωποι που κάθε μέρα έχουν άμεση επαφή με τον πολίτη σε τροχαίες παραβάσεις, οικοδομικές - πολεοδομικές - φορολογικές οικονομικές διπλώματα κ.ά.
Και ερωτώ... ποιος μου εγγυάται ότι αυτοί οι άνθρωποι -όσο τίμιοι κι αν είναι- όταν έχουν κάνει οικογένειες υπολογίζοντας και το παραμικρό ευρώ και ξαφνικά υπόκεινται σε μείωση 250 και 300 ευρώ το μήνα, θα αντέξουν στους πολλούς και καθημερινούς πειρασμούς;
Όταν έχει σταματήσει η οικοδομή, 55% κάτω και όλες οι δουλειές που απασχολούνταν όλοι οι αλλοδαποί άνθρωποι που ήρθαν για ένα καλύτερο αύριο, όταν γέροντες μαζεύουν αποφάγια από λαϊκές, άνεργοι που είναι σε απόγνωση και εσύ μειώνεις κι άλλο τους μισθούς αυτών που έχουν να κάνουν καθημερινά πλέον με ένοπλες ληστείες και κλοπές, γιατί άραγε να πιστέψω ότι θα βάλουν την ζωή τους σε κίνδυνο όταν το Κράτος τους φτύνει κατάμουτρα;
Ο Θεός να βάλει το χέρι του γι’ αυτά που έρχονται…

Υ.Γ. Γνωρίζω πολλές οικογένειες που οι σύζυγοι αστυνομικών απολύθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος είναι σε χειρότερη μοίρα από το δημόσιο και αυτό μεγαλώνει τους κινδύνους έκρηξης της εγκληματικότητας από ανθρώπους που είναι σε κατάσταση απόγνωσης.

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος