Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2011

Έξυπνη κίνηση των "αγανακτισμένων"

Μπορεί να πέρασαν δυο μέρες από την απόσυσρση των "αγανακτισμένων" από το Λευκό Πύργο αλλά νομίζουμε ότι είναι ένα θέμα που αξίζει σχολιασμό -γιατί θεωρητικά τουλάχιστον έχει πολύ μεγαλύτερη δυναμική απ' ό,τι "κατήντησε" στην πράξη. Ήταν μια έξυπνη κίνηση η απόσυρση, όχι έναντι της διοίκησης του δήμου αλλά κυρίως έναντι της πόλης και έναντι των αγανακτισμένων -χωρίς εισαγωγικά- πολιτών.
Εκλείπει πλέον η κακή εντύπωση για το δημόσιο χώρο, ενώ από την άλλη παύει ο ευτελισμός της όλης διαμαρτυρίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το αγανακτισμένοι μπαίνει πλέον σε εισαγωγικά γιατί απλά αγανακτισμένοι δεν είναι μόνο αυτοί στις πλατείες. Οι αγανακτισμένοι βρίσκονται ακόμη στα σπίτια τους και η απάντηση σ' αυτό είναι πιθανότατα ότι και αυτό το καλοκαίρι όλοι οι Έλληνες είναι στα νησιά (ευτυχώς...). Με την απόσυρση των σκηνών από την πλατεία του Λευκού Πύργου, το κίνημα των αγανακτισμένων αποκτά μία ακόμη ευκαιρία, κάτι που ειναι εξαιρετικά σημαντικό ενόψει του πιο δύσκολου χειμώνα που έχουν ζήσει οι σημερινές γενιές. Ενόψει μια κοινωνικής συστράτευσης και αλληλεγγύης που σε λίγο θα είναι πλεόν απολύτως απαραίτητες. Μέχρι τότε, καλό θα είναι να εκλείψουν οι κάπηλοι και το κίνημα να εκφράσει μαζικά -όσο πιο μαζικά γίνεται- μια γνήσια διαμαρτυρία εναντίον όλων αυτών που παίζουν παιχνίδια με τις ζωές μας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» (φύλλο Τετάρτης 3 Αυγούστου 2011) δημοσιοποιήθηκε ότι ο δήμαρχος της πόλης μας κ. Ιωάννης Μπουτάρης κατά τα πρότυπα του δημάρχου Αθηναίων, πρόκειται να επιστρατεύσει αμφότερες τις αστυνομικές & εισαγγελικές αρχές με σκοπό να απομακρύνει τις σκηνές των Αγανακτισμένων της πλατείας του Λευκού Πύργου. Επιλέγουν μέσα στο καλοκαίρι,με συντονισμένο σχέδιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να διαλύσουν την λειτουργία των πλατειών. Επιχειρούν έτσι, να αποτρέψουν τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις πλατείες και ειδικά ενόψει του ερχομού του Πρωθυπουργού και όλων των πολιτικών αρχηγών στην πόλη μας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβρη.
Ως Αγανακτισμένοι καλούμε όλους τους πολίτες στη μεγάλη Λαϊκή συνέλευση στο Λευκό Πύργο την 25η Αυγούστου για να προετοιμάσουμε την ανάλογη υποδοχή σε αυτούς ενόψει της ΔΕΘ. Να συζητήσουμε επίσης για το πως μπορούμε ως λαός να ανατρέψουμε τα μνημόνια και τις κυβερνήσεις τους , χαράζοντας μία άλλη πορεία για τον τόπο, για τη πραγματική δημοκρατία.
Δηλώνουμε ότι: θα συνεχίσουμε να ασκούμε κάθε μέρα το συνταγματικό δικαίωμα της συνάθροισης, θα συνεχίσουμε να συζητάμε,να βρισκόμαστε ,να δρούμε ειρηνικά, τόσο στον Λευκό Πύργο,όπως και παντού. Αν δήθεν το πρόβλημα είναι οι σκηνές, τότε τις αποσύρουμε κρατώντας την υποδομή (γραμματεία,πρώτες βοήθειες και υλικοτεχνική υποστήριξη). .Διατηρούμε αδιαπραγμάτευτα τον πολιτικό χαρακτήρα του κινήματός μας. Δε θα σας δώσουμε καμία ευκαιρία να συκοφαντήσετε το κινημά μας .Όσο και αν θέλετε να μας στείλετε πίσω στο «φοβισμένο εγώ» μας, δύο μήνες τώρα έχουμε αποφασίσει: Δεν σκοπέυουμε να αφήσουμε τις ζωές μας και το μέλλον μας στους άθλιους εκπροσώπους αυτού του γερασμένου κόσμου. Δεν θα φύγουμε αν δεν φύγουν αυτοί..

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος