Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Στον απόηχο του 37ου Ιούλη υπό κατοχή

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση και τη δημοσιεύουμε:

Αξιολογώντας τον απόηχο του 37ου μαύρου Ιούλη διαπιστώνουμε τα ακόλουθα:

v     Από τη μια, η  Τουρκία και φέτος συμπεριφέρθηκε ωσάν να μην έχει κάμει εισβολή στην Κύπρο. Ωσάν να μην έχει εγκλιματίσει σε βάρος του Λαού μας. Ωσάν να μην είναι κατοχική δύναμη. Έχει αξιοποιήσει στο έπακρο το συγχωροχάρτι που της έχει παραχωρήσει η Ηγεσία μας με τη λανθασμένη πολιτική που ακολουθεί στο Κυπριακό και επαναβεβαίωσε ξεδιάντροπα τις Τουρκικές επεκτατικές επιδιώξεις στην Κύπρο, ως δικαιούχο, πλέον, ενδιαφερόμενο μέρος:
·        Αρνείται να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και ξεκάθαρα ζητεί την κατάργησή της.
·        Στην Κύπρο βλέπει δύο Λαούς και επιζητεί τη δημιουργία δύο πολιτικά ισότιμων Κρατών, Τουρκικού και Ελληνικού.
·        Αρνείται την επιστροφή των Ελληνοκυπρίων προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους.
·        Θέλει το αμιγώς Τουρκικό Κράτος να είναι πολιτικά ισότιμο και κυρίαρχο στη Ζώνη του, αλλά ταυτόχρονα και συγκυρίαρχο πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο, διότι αυτό  εξυπηρετεί τα Τουρκικά επεκτατικά σχέδια τα οποία κατά τον Ερτογάν θέλουν ολόκληρη την Κύπρο υπό τον στρατηγικό έλεγχο της Άγκυρας.

v     Ξεκαθάρισε ο Ερτογάν ότι η Άγκυρα προστάζει και επιβεβαίωσε ότι το Κυπριακό είναι Διεθνές θέμα εξωτερικής επέμβασης.

v     Από την άλλη, η Τουρκική θρασύτης έμεινε και πάλιν αναπάντητη από επίσημης Κυπριακής πλευράς. Οι τυπικές δηλώσεις αντίδρασης και κάποια τυπικά διαβήματα είτε προς τα Ηνωμένα Έθνη , είτε την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση, χωρίς κανένα αντίκρισμα. Όχι μόνο η Τουρκική πρόκληση έμεινε αναπάντητη αλλά συνεχίζονται πολιτικές πράξεις οι οποίες ενισχύουν τις Τουρκικές επιδιώξεις, όπως:
·        Η επίσημη Κυπριακή πλευρά περιορίστηκε σε «επετειακές»αναφορές και καταδίκες της συνεχιζόμενης κατοχής οι οποίες καθόλου δεν ενοχλούν την Τουρκική Διπλωματική προέλαση που συνεχίζεται.
·        Υπό το φως των συνεχιζόμενων Τουρκικών προκλήσεων συνεχίζονται συνομιλίες πάνω σε βάση που υποβοηθεί την υλοποίηση των Τουρκικών επιδιώξεων που αναφέρθηκαν πιο πάνω.  Π.χ.  συνεχίζει η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος να επιμένουν ότι πρέπει να δημιουργηθεί Τουρκικό Συνιστών Κράτος, μέρος μιας Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδο-συνομοσπονδίας, στα κατεχόμενα. Για να βοηθήσει μάλιστα ο Πρόεδρος Χριστόφιας τη δημιουργία και λειτουργία αυτού του Κράτους έκαμε και σειρά μονομερών και απαράδεκτων υποχωρήσεων προς την κατοχή , ως ακολούθως:
Ø      Το Τουρκικό Συνιστών Κράτος να είναι Συνεταιρικό και πολιτικά ισότιμο με το αντίστοιχο Ελληνικό,
Ø      Να διακυβερνάται με εκ περιτροπής προεδρία
Ø      Το Δημοκρατικό Δικαίωμα, ένας άνθρωπος μια ψήφος, να περιοριστεί για τους Έλληνες με στάθμιση της Ελληνικής ψήφου ώστε, 16-20 Ελληνικές ψήφοι να αντιστοιχούν με μια Τουρκική ψήφο, καταργώντας το Δημοκρατικό Δικαίωμα της πλειοψηφίας να Κυβερνά.
Ø      Για να μπορεί να βολευτεί η δημιουργία Τουρκικού Κράτους πάνω στην κατεχόμενη γη μας που είναι κατά 85% Ελληνική, έχουν κατατεθεί και συζητούνται παράνομες προτάσεις εκποίησης των περιουσιών μας. Παράλληλα, για να βοηθηθεί η Τουρκία να λειτουργήσει Τουρκικό Κράτος στην Κύπρο το οποίο και να μπορεί να το ελέγχει,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε μονομερώς την παραμονή 50000 Τούρκων εποίκων στην Κύπρο.
Ø      Η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρούν ότι το Τουρκικό αυτό Κράτος ήδη υπάρχει και λειτουργεί και το συντηρούν και πολιτικά και οικονομικά με πολλούς και διάφορους τρόπους. Μάλιστα άρχισε και η υπογραφή διμερών συμφωνιών μεταξύ των δύο Κρατών όπως συνέβει με το ρεύμα πρόσφατα , την κοινή Επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων και τις συναλλαγές που έχει το ΚΕΒΕ με το παράνομο αντίστοιχο Επιμελητήριο στα κατεχόμενα.

Ουσιαστικά διαπιστώνεται ότι συνεχίζει με γινάτι, να γίνεται διαχείριση του Κυπριακού χειρότερη από εκείνης που έτυχαν τα εμπορευματοκιβώτια με τα πυρομαχικά, από το σημείο παραλαβής τους και μετέπειτα της φύλαξής τους. Η διαφορά είναι ότι η ωρολογιακή βόμβα που θα εκραγεί με την τυχόν ευόδωση των συνομιλιών στη βάση που γίνονται, θα είναι πολλαπλάσιων μεγατόνων από ότι ήταν αυτή των εμπορευματοκιβωτίων.

Καλούμε την Κυβέρνηση , τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κομματική Ηγεσία του τόπου, να αναλάβουν συλλογικά την πολιτική ευθύνη για την κατάντια του Κυπριακού, το οποίο από Διεθνές θέμα εισβολής , κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταντήσει ένα θέμα φθηνού παζαριού εκχώρησης Κρατικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας και του Λαού της αντίστοιχα.
Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να απολογηθούν στο Λαό και να επανατοποθετήσουν το Κυπριακό από την αρχή , στη βάση και της Λαϊκής κυρίαρχης απόφασης στο Δημοψήφισμα του 2004.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ [kathimerini.gr]

ΤΟ ΕΙΔΕΣ. ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΣ;

Μια νύχτα στη μεσαιωνική πόλη, Ρόδος 2011 @Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος